Startlaphoz Csatlakozz!

Liga Szakszervezetek:

A szakszervezetek hétfőn országos útlezárással tiltakoznak a kormány intézkedései ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 10. szerda, 18:45

A szakszervezetek december 15-én reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többlet adóterhei ellen - jelentette be Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

    Elmondta, hogy a közös demonstrációhoz csatlakozott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (Médosz), a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete. 

   Gaskó István szavai szerint a szakszervezetek nem szívesen mennek az utcára, a természetes alkuhelyük a munkahelyen van. Azonban a 2011-ben módosított sztrájktörvény nagyon megnehezíti a jogszerű sztrájkot, a törvény helyreállítása ezért is van a követelések között - tette hozzá.

    A szakszervezetek ezen felül a jövő évi minimálbérről, a szakmunkás bérminimumról és a bérajánlásról való mielőbbi megegyezést, valamint a Munka törvénykönyve régóta húzódó felülvizsgálatát és módosítását követelik.  

  Hozzátette: mivel a szakszervezetek továbbra is érdekeltek a megegyezésben, ha a meghirdetett demonstráció előtt egy normális időpontban létrejön a megállapodás, nem zárják ki az akció esetleges halasztását vagy felfüggesztését sem.

    Gaskó István elmondta: szerda estétől elérhető egy mobilalkalmazás a liganet.hu oldalon, ahol a munkába menők tájékozódhatnak az útlezárással érintett szakaszokról és a lehetséges kerülőutakról.   
 
    Pataky Péter, a MSZOSZ elnöke kiemelte: korkedvezményes nyugdíj eltörlése nem csak ésszerűtlen, embertelen is. A melegüzemekben, a közlekedés egyes munkaköreiben dolgozó emberek a közösségért, az ország működése érdekében teszik kockára egészségüket - jegyezte meg. Hozzátette, hogy minden statisztika azt mutatja, hogy a korkedvezménnyel nyugdíjazottak sokkal rövidebb ideig nyugdíjasok, mint bárki más. Ha erre érzéketlen egy kormány, egy parlament döntéshozó, nagyon szomorú képet fest az országról - mondta. 

   Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke elmondta: 2014. december 31-ig gyűjthető a korkedvezményes időszak, és mivel nem volt érdemi tárgyalás arról, hogy a korkedvezményt milyen rendszer váltja fel, mely munkakörök kerülhetnek bele, vagy kerüljenek ki belőle,  ezért a rendszer meghosszabbítását várják a kormánytól.    

 Hozzátette: az elmúlt években a mozdonyvezetők 54-55 évesen, ha megérték, el tudtak menni nyugdíjba. A mostani szabályok alapján, ha valaki még 60 évesen meg tud felelni a szigorú orvosegészségügyi követelményeknek, akkor sem biztos, hogy fogja tudni gyakorolni ezt a szakmát - jegyezte meg.   Kiss László jelezte: a Mozdonyvezetők Szakszervezete határozott arról, hogy ha nem hosszabbítják meg a korkedvezményes nyugdíjrendszert, január 7-én további, keményebb lépésekről, munkabeszüntetésről fognak dönteni.  

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szakszervezetek hétfőn országos útlezárással tiltakoznak a kormány intézkedései ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector