Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet az érdekegyeztető tanács elé viszi az ügyet

Elmaradt gépjárművezetői pótlék a tűzoltóknál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 14. szerda, 08:07
 

A szakszervezet információi szerint évek óta megrövidítik egyes tűzoltók jogos járandóságát. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) a Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács elé viszi a gépjárművezetői pótlék jogtalan megvonásának ügyét - közölte a Lánglovagok.hu tűzoltóportállal Antalfi Zsolt, a HTFSZ alelnöke.

  A szakszervezet még tavaly novemberben fordult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjéhez, mert a tudomásuk szerint a jogosultság ellenére a hivatali munkarendben dolgozó tűzoltóknak 2012. január 1-jétől nem fizetik ki a gépjárművezetői pótlékot, mely az illetményalap 13%-át teszi ki. Varga Béla tű. ezredes érdemben nem reagált, arra hivatkozott, hogy szolgálati panasz nem érkezett hozzá, az igazgatóság fórumain sem vetett fel senki ilyen gondot.
 
   A HTFSZ ezt követően újból az igazgatóhoz fordult, rávilágítva, hogy a beosztottak az esetleges retorzióktól félve nem merik a problémákat a feljebbvalóiknak jelezni, így nem marad más lehetőség, mint hogy a szakszervezettől kérjenek segítséget. Az elmúlt évek tapasztalata alapján az, hogy nem nyújtanak be szolgálati panaszt a tűzoltók, nem jelenti azt, hogy egy adott probléma nem áll fenn.
 
   A szakszervezet kérte, Varga Béla tű. ezredes vizsgálja ki, hogy a hivatali gépjárművek vezetésére kötelezett, hivatali munkarendben dolgozó, részben vonulásra kötelezett állomány - tűzoltóparancsnok, parancsnokhelyettesek, hatósági és egyéb osztály munkatársai - részére a gépjárművezetői pótlék kifizetése megtörtént-e.
 
  Antalfi Zsolt tájékoztatása szerint más megyéből is érkezett a pótlék elmaradásáról panasz a szakszervezethez. 

Forrá: Lánglovagok.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elmaradt gépjárművezetői pótlék a tűzoltóknál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector