Startlaphoz Csatlakozz!

Több mint 300 pályázat érkezett 29 helyre

Nem találtak alkalmas kancellárt az ELTE, a PTE, az SZTE és a Színművészeti élére sem

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 01. szombat, 17:54

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem élére valóban a korábban a PSZÁF-ot vezető Szász Károly került. A Corvinus Egyetem kancellárjának dr. Pavlik Líviát nevezik ki, aki az egyetem megbízott gazdasági igazgatója lett áprilisban. Számos nagy egyetem élére azonban nem találtak megfelelő személyt. A kancellárok kiválasztásánál Orbán Viktor mondta ki a végső szót – írja a HVG.

   Pénteken bejelentette az egyetemek működtetésére kiválasztott kormányzati emberek, a kancellárok névsorát Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. A kancellárok november 15-én kezdhetik meg munkájukat.
 
  Bár több mint 300 pályázat érkezett 29 helyre, több nagy egyetem élére sem találtak megfelelő pályázót: így egyelőre kencellár nélkül maradt az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Pannon Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem is. Összesen nyolc intézmény élére nem sikerült kancellárt kinevezni, ezekre a helyekre új pályázatot ír ki a kormányzat.
 
   Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem élére valóban a volt PSZÁF-elnök Szász Károly került. A Corvinus Egyetem kancellárjának dr. Pavlik Líviát nevezik ki, aki az egyetem megbízott gazdasági igazgatója lett áprilisban.
 
  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem élére Barta-Eke Gyula egykori Fidesz-MDF-es képviselőjelölt került. A Debreceni Egyetem kancellárja a jelenlegi gazdasági igazgató, dr. Bács Zoltán lett.
 
Bizottság vizsgáztatta a jelölteket, de Orbán mondta ki a végső szót
 
  A sajtótájékoztatón Balog Zoltán a rendszer legfontosabb tartópilléreinek nevezte az egyetemi kancellárokat. Az átalakítás célja – mondta –, hogy felszámolják a rossz gazdasági működést, amire a PPP-konstrukciókat hozta fel példaként. A rendszer lényege szerinte a menedzserszemlélet erősítése. Ami pluszjövedelmet ezáltal az egyetem megszerez, azt nem forgatják vissza a költségvetésbe – ígérte Balog – hanem az egyetem fejlesztésére fordítják.
 
   Palkovics László felsőoktatási államtitkár elmondta, több mint 160 jelentkező több mint 300 pályázatot nyújtott be. Az írott anyagot hattagú bizottság vizsgálta, majd ugyanez a grémium szóban is meghallgatta a jelölteket. Ezek után véleményezték a reménybeli kancellárokat, ami alapján Balog Zoltán felterjesztette Orbán Viktor kormányfőnek a lehetséges jelölteket.
 
   Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kancellárok feladata az intézmény működtetése lesz, az oktatás ügyei továbbra is a rektorok feladatkörébe tartoznak. Mivel a kancellároknak pénzügyi, humánerőforrás-menedzselési feladataik is lesznek, olyan szakembereket kerestek, akik ezeken a területeken is szereztek tapasztalatot – mondta Palkovics.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem találtak alkalmas kancellárt az ELTE, a PTE, az SZTE és a Színművészeti élére sem.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector