Startlaphoz Csatlakozz!

Tiltakozni hívják a tömeget

Sorozatban tüntetnek a szakszervezetek az Orbán-kormány ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 11. csütörtök, 09:39

Együtt vonulnak utcára december 14-én, vasárnap a József nádor tértől a Kossuth Lajos térig az utóbbi hetekben nagy tömegeket mozgósító Százezrek az internetadó ellen, valamint a 60 ezren a magánnyugdíjért néven ismertté vált civil csoportok és 22 tagszervezetével az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. A drága presztízsberuházásokat,  megamegszorításokat és új adókat tartalmazó költségvetés ellen hívják tiltakozni a tömegeket – írja a Népszava.

   December 15-én, hétfő reggel 8-ól délután 5 óráig csaknem 400 kis áruszállítóval tart egész napos demonstrációt Budapesten a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete. A forgalomlassító akcióval, illetve azt követően a Parlament előtti álló demonstrációval harcolnak 1200 munkahely megmentéséért, miután nincs jele a kormány egyeztetési szándékának vagy álláspontja jelentős módosulásának a dohányiparban foglalkoztatottakat érintő törvényjavaslatok kapcsán. A szakszervezet becslései szerint 1200 dohányipari értékesítésben és logisztikában foglalkoztatott munkavállalót fenyeget az állami trafikellátó bevezetésének terve.
 
   Ugyancsak hétfőn országos félpályás útlezárással tiltakoznak a szakszervezetek a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többlet adóterhei ellen reggel 7 és délután 4 óra között - jelentette be Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke szerdán Budapesten. A demonstrációhoz csatlakozott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete, a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete. Gaskó szerint a szakszervezetek nem szívesen mennek az utcára, a természetes alkuhelyük a munkahelyen van. Azonban a 2011-ben módosított sztrájktörvény nagyon megnehezíti a jogszerű sztrájkot, a törvény helyreállítása ezért is van a követelések között. Ezen kívül a jövő évi minimálbérről, a szakmunkás bérminimumról és a bérajánlásról való mielőbbi megegyezést, a korkedvezményes nyugdíj fenntartását, valamint a Munka törvénykönyve régóta húzódó felülvizsgálatát és módosítását követelik.
 
  Egyeztetésre hívta a napokban Seszták Miklós minisztert a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése elleni tüntetésre, útlezárásra, forgalomlassításra készülő Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége. A miniszter a meghívást nem utasította vissza, kérésére a végleges időpontról a napokban állapodnak meg. A szakszervezet azt reméli, hogy a tárgyalóasztalnál sikerül elérni a korkedvezmény év végére kitűzött felszámolásának az elhalasztását, s egy végleges változat kidolgozását, ugyanakkor felhívja a figyelmet: meglepő volt a miniszter gyors válasza, mert eddig javaslataikra semmilyen választ nem kaptak.

Forrás: Népszava

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sorozatban tüntetnek a szakszervezetek az Orbán-kormány ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector