Startlaphoz Csatlakozz!

Vasárnapi pihenőnap

Varga Mihály szerint nincs szó új adókról és jelentős elbocsátásról a kereskedelemben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 22. csütörtök, 08:51

Abba kellene hagyni a riogatásokat, nincs szó új adókról és jelentős elbocsátásról a kereskedelemben - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 Az Este című műsorában szerdán a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazást kezdeményező érdekképviseletek több tízezres létszámleépítésre, új adók bevezetésére vonatkozó kijelentéseire reagálva.

    Kifejtette: a kereskedelemben 330 ezer ember dolgozik, és nincs szó arról, hogy a szektor leépítené létszáma 20-30 százalékát.

    A miniszter szerint, ha Ausztriában és Németországban meg tudták oldani a vasárnapi pihenőnap szabályozását, akkor Magyarország is nagyobb gond nélkül, jelentős költségvetési kiesés nélkül meg tud birkózni ezzel a feladattal.  

    Varga Mihály megismételte, hogy több országból megkeresés érkezett a minisztériumhoz a frankhitelek megnövekedett törlesztőrészlete kapcsán alkalmazott magyar megoldással kapcsolatban.

    A miniszter emlékeztetett arra, hogy Magyarországon különböző típusú és fajta devizahiteles probléma került felszínre. A magyar kormány, az emberek közösen tudták megoldani a problémát, és szükség volt arra is, hogy a Kúria jogegységi döntést hozzon.  

    A magyar modell működik - jelentette ki Varga Mihály, de ehhez a Magyar Nemzeti Bank közreműködésére szintén szükség volt, hiszen a forintosításhoz jelentős devizaháttérra volt szükség, ennek az alapját a kormány és az MNB között tavaly létrejött megállapodás teremtette meg.

    A benzinár csökkenésével kapcsolatban Varga Mihály szólt arról is, hogy Magyarországon piacgazdaság működik,  nincs olyan árszabályozó hatóság, amely beavatkozna a piaci folyamatokba. De azt viszgálni kell, hogy ha egy olyan terméknek jelentősen esik az ára, amely több más termék árában is megjelenik, akkor ennek miért nem érezhető a hatása.

    A devizahiteleseknél is gond volt az, hogy ha gyengült a forint árfolyama, akkor a bank egyből emelt a törlesztőrészleten, amikor erősödött a forint, jóval később tette meg a szükséges lépéseket - jegyezte meg.

    A minisztérium az inflációs folyamatokat elemzi, figyeli, hogy mely szektorban követik az ármozgásokat, s hol nem, ezt jelzi, de konkrétan a piaci folyamatokba beavatkozni csak módjával lehet - mondta a miniszter.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Varga Mihály szerint nincs szó új adókról és jelentős elbocsátásról a kereskedelemben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector