Startlaphoz Csatlakozz!

A frusztrált munkavállaló nem fog megfelelően dolgozni

Felmondás után: Miért fontosak a kilépő interjúk?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 11. szerda, 13:27

A felmondást követő interjúk célja, hogy a munkavállaló a kötelékből kiszakadva, felszabadultan beszélhessen mindazokról a szervezetet befolyásoló tényezőkről, érzésekről, véleményekről, amelyeket korábban nem mert, nem akart vagy nem tudott megosztani – írja az fn.hir24.hu.

  A cégvezetők sokszor csak felülről látják az általuk irányított szervezetet. A vállalkozás belső állapotának folyamatos monitorozása nem egyszerű feladat, hiszen nagyon kevesen végeztetnek folyamatos időszaki felméréseket.
 
  A szervezet állapotában bekövetkező javulás vagy romlás alapvetően befolyásolja a cég jövőjét és profittermelő képességét. Egy olyan vállalkozás, amelyben a munkavállalók nem hisznek, amelyben szkeptikus vagy egyenesen „ellendrukker” emberek dolgoznak, nem fogja elérni a céljait.
 
   A szervezet belső állapotának folyamatos figyelemmel kísérésére a legegyszerűbb módszer a kilépő dolgozókkal folytatott strukturált feltáró interjúk készítése – összegezte a Gazdasági Rádió honlapján Hoffmann Gábor, az euJOBS munkajogi és HR-tanácsadója.
 
A kilépő interjúk célja kettős
 
  Egyrészt a munkáltató megtudhatja, hogy az alkalmazottak minként látják belülről a szervezetet: milyen hibák, hiányosságok, illetve erősségek vannak. Kik azok a személyek, akik esetleg nem kívánt módon befolyásolják a társaság napi működését, és kik azok a látható és sokszor kevésbé látható munkatársak, akik a „hátukon viszik” a céget.
 
   Másrészt a távozó kolléga számára egyfajta megnyugvást, felszabadulást jelent, hogy mindezt elmondhatja, megkönnyebbül, és nem viszi tovább mindazokat a terheket, melyek korábban rárakódtak.
 
Kevés a fizetés, elviselhetetlen a főnök...
 
   A frusztrált munkavállaló nem lesz boldog, nem fog megfelelően dolgozni, nem hozza azt a hozzáadott értéket, amit elvárunk tőle. A munkavállalók frusztrációjának forrásai legtöbbször a felsoroltak közül egy vagy több tényező: elégedetlenség a fizetéssel, a (közvetlen) vezetővel, a munkakörülményekkel, a kollégákkal, a munkával stb.
 
Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felmondás után: Miért fontosak a kilépő interjúk?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector