Startlaphoz Csatlakozz!

2013 év elejétől kezdett el látványosabban csökkeni a cégnél dolgozók létszáma

Újabb több száz fős leépítés a Postánál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 05. kedd, 13:35

A friss adatok szerint az idei első negyedévben 255 dolgozójától vált meg a Magyar Posta – tudta meg az mfor.hu.

  A Magyar Posta honlapjára felkerült negyedéves állományi statisztika szerint átlagosan az idei első negyedévben 30 470 fő dolgozott a társaságnál, ami 255-tel kevesebb a tavaly év végi adatnál. A létszám az egy évvel ezelőttinél 1231 fővel kevesebb alkalmazottat jelent.
 
 A tévedések elkerülése végett azonban fontos megjegyezni azt is, hogy ezek a leépítések egyáltalán nem biztos, hogy konkrét kirúgásokat jelentenek. A 255 fő egy része ugyanis megüresedett és nem betöltött álláshely is lehet, például a nyugdíjba vonuló személyek pozícióját nem töltik be újabb alkalmazottal.
 


  Ahogy az a grafikonon is látható, 2013 év elejétől kezdett el látványosabban csökkeni a Postánál dolgozók létszáma. A piac 2013 eleji liberalizációja óta ugyanis a társaság folyamatosan válik meg a dolgozóitól, amit a korábbi nyilatkozatok alapján a tevékenységek, egyes területek hatékonyságnövelése, racionalizálása és korszerűsítése indokol.
 
  2015 első negyedévében egyébként a 30 470 dolgozó összesen 17,1 milliárd forintot keresett, melyből 169 millió a vezetői bérezést jelentette, a fennmaradó rész pedig az egyéb alkalmazottak juttatásai.


Forrás: mfor.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb több száz fős leépítés a Postánál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector