Startlaphoz Csatlakozz!

Emmi: a túlóráról és a túlmunkáról is szó volt az egészségügyi egyeztetésen

Az érdekképviseleti szervezetek sürgettik az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeit javító intézkedéseket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 05. kedd, 18:57

A túlmunka és a túlórák kérdése is napirendre került azon az egészségügyi ágazati egyeztetésen, amelyet Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hívott össze kedd délelőtt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) illetékes államtitkársága az MTI-vel.

    A közlemény szerint Zombor Gábor jelezte, hogy az érintett szervezetek döntő többségével már egyeztettek korábban, de a találkozó részvevői egyetértettek abban, hogy fontos és szükséges ezt szélesebb körben, a jelenlegi formában is megtenni.

    Az államtitkár hangsúlyozta: várja a szervezetek észrevételeit, javaslatait, amelyekről tájékoztatja a kormányt.

    Az egyeztetésen Zombor Gábor kezdeményezte, kerüljön napirendre az utóbbi hetekben gyakori sajtómegjelenést kapott túlmunka és túlóra témaköre. A résztvevő szervezetek megerősítették az egészségügyért felelős államtitkárt abban, hogy az intézmények valóban kifizetik dolgozóiknak az elrendelt túlóráért és túlmunkáért járó összegeket, ám hozzátették, hogy ezeknek az elszámolási ideje nem egységes.

    A munkaidőkeret rendelkezései miatt ez három-hat hónap alatt történik meg. Abban a jelenlévők egyetértettek, hogy törvénysértést nem követtek el a munkáltatók - írták a közleményben.

    Hozzátették ugyanakkor, hogy ezen az eljáráson változtatni kell, ezért ezzel kapcsolatosan új tárgyalást tűztek ki.

    Az érdekképviseleti szervezetek sürgették az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeit javító intézkedések folytatását, így például a 2011-2013-as bérkiegészítésekhez kapcsolódó mozgóbérek emelését és a kiszámítható egészségügyi életpályát.

    A megbeszélésen részt vett a Magyar Védőnők Egyesülete, az Autonóm Területi Szakszervezet, az MSZ-EDDSZ, az Orvosi Egyetemek Szakszervezeti Szövetsége, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szakdolgozói Kamara, az Országos Alapellátási Szövetség, a Magyar Kórházszövetség, a FAKOOSZ és a Független Egészségügyi Szakszervezet.

    Az egészségügyi ágazati egyeztető tárgyalások a jövő héten folytatódnak - áll a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az érdekképviseleti szervezetek sürgettik az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeit javító intézkedéseket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector