Startlaphoz Csatlakozz!

A Széchenyi Pihenő Kártya jó szolgálatot tehet nyáron is

Fesztiválozás a munkáltató jóvoltából

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 30. kedd, 08:48

A jófej munkaadó combos támogatást adhat a nyári tudatmódosításhoz is: a degeszre tömött SZÉP-Kártya megfelelő alszámláiról nagyjából teljes egészében lehet finanszírozni a nyári fesztivál-jegye(ke)t, de még az evés-ivást is a fesztiválon – írja a HVG.

  Egy megfelelően feltöltött Széchenyi Pihenő Kártya jó szolgálatot tehet a nyáron is: 35,7 százalék közteherrel éves szinten 75 ezer forintot lehet a szabadidő alszámlára, 150 ezer forintot a vendéglátás alszámlára, 225 ezer forintot a szálláshely alszámlára tölteni. Ezeket a kereteket más juttatóval összeszámolva kell figyelni.
 
  A juttatást kaphatja a munkavállaló a munkáltatójától, de a személyesen közreműködő tag is a társas vállalkozástól. A szabadidő alszámláról ki lehet fizetni a fesztivál-, illetve koncertbelépőt. A vendéglátás alszámláról a kikapcsolódás ideje alatt is étkezhetünk. A szálláshely alszámla pedig jó lesz szállást fizetni (erre jó lesz a másik kettő is).
 
  Még jobban jár a munkáltató, ha az évente 50 ezer forint értékig adómentesen adható kulturális szolgáltatásra szóló belépőként biztosítja a fesztiválbelépőket. Ez a juttatás a munkavállalón kívül adható a társas vállalkozások esetén a személyesen közreműködő tagnak is, sőt ezek hozzátartozóinak. Így például egy kis kft. esetén a személyesen közreműködő tag (tulajdonos) nem csak a saját jegyét fizetheti 50 forint értékig egy évben, hanem mondjuk a gyermekének is adhat évi 50 ezer forintig ilyen juttatást (és nem kell figyelni, hogy mástól kapott-e már ilyet a magánszemély). Ilyen esetben azonban a juttatásban részesülő rokonokat egy nyilatkozattal célszerű azonosítani.
 
  A kiadás mehet úgy, hogy a cég veszi a jegyet, és átvételi lappal átadja a fesztiválozóknak. Másik mód, hogy a dolgozók veszik a jegyet és a munkáltató a cég nevére szóló számla alapján részben vagy egészben kifizeti ezek ellenértéket. Rugalmasabb mód nagy létszám esetén az ilyen célra használható papír vagy elektronikus utalványok alkalmazása.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fesztiválozás a munkáltató jóvoltából.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector