Startlaphoz Csatlakozz!

Ötévente mindenképpen felül kell vizsgálni mindenki teljesítményét

Minősítik az egyetemi oktatókat is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 02. csütörtök, 12:51

A felsőoktatásban dolgozó oktatókat is minősíteni fogják az államtitkárság tervei szerint – közölte szerdán Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár. A törvény szerint ötévente mindenképpen felül kell vizsgálni mindenki teljesítményét. Amennyiben valaki nem felel meg a kritériumoknak, az egyetemeknek, főiskoláknak lehetőségük van megszüntetni a munkaviszonyát – írja a Napi Gazdaság.

  Az államtitkárság tervei alapján egységes szempontok szerint évente kellene minősíteni az oktatókat, ennek kidolgozására munkacsoportot hoznak létre. Ebben képviseltetik magukat a hallgatók, az intézmények és külsős szakemberek is.
 
  Palkovics László kérdésünkre kijelentette: minden munkakörre külön-külön kritériumrendszert szeretnének kidolgozni, amihez egy oktatókat ösztönző rendszer is tartozna. A minősítés két részből fog állni: egy oktatói kompetenciákat leíró és egy teljesítményértékelő egységből. Az oktatókat közvetlen felettesük értékeli, de a minősítést a dékán is felülvizsgálja. A hallgatóknak is lesz lehetőségük értékelni a tanáraikat. Az államtitkár szerint 2016 januárjától bevezethetik a rendszert, azonban ehhez el kell készülnie a szükséges informatikai háttérnek is.
 
  Palkovics László arra is kitért, hogy az egyes egyetemek átszervezésének ügyében a döntés augusztus végére születik meg, és 2016 júniusáig ki kell dolgozni a részletes forgatókönyvet. Megjegyezte: a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban a hétfői parlamenti vitában a – külsős szakemberek részvételével létrehozandó – konzisztórium kérdése volt az egyetlen, amivel az ellenzéki képviselők nem értettek egyet. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nyilvános lesz, kiket javasolnak az intézmények a testületbe, közülük választja ki a fenntartó a tagokat.
 
  A doktoranduszképzésben várhatóan nettó 200 ezer forint lesz a 3-4. évben az ösztöndíj összege, ami a jelenleginek a duplája – fogalmazott Palkovics László.
 
Forrás: Napi Gazdaság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Minősítik az egyetemi oktatókat is.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector