Startlaphoz Csatlakozz!

Mozdonyvezetők Szakszervezete:

Békés megye lesz a járatritkítás nagy vesztese

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 09:22

Április 15-e után kevesebb vonat közlekedhet a megyében a menetrend-módosítás miatt. A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint megalapozatlan döntés született. Mezőhegyes és Újszeged közt például alig maradna járat.  Őrületes a káosz, megalapozatlan döntés született - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezetének véleményét Czerovszki Zoltán békéscsabai ügyvivő a beol.hu-val.

    Hozzátette: a megyeszékhelyi mozdonyvezetők 7-8 százalékának forog veszélyben az állása, de hasonló a helyzet a mellékvonalakon is. - Pénzbeli megtakarítást nem eredményez a lépés, mivel a szerelvényeket vissza kell hozni a Viharsarokba. A vonat megmarad, utas nélkül.

    A cégvezetés szerint az átképzés segíthet, hogy megtartsák állásukat a mozdonyvezetők, de Czerovszki Zoltán szerint ez csak szöveg: felesleges más típusú mozdonyra engedélyt szerezni, ha olyat úgysem vezethet olyat a környéken. Állásidőt rendelhet el a MÁV-Trakció vezérkara, illetve rövidített munkaidőt, arányosan csökkentett fizetéssel.

    A mozdonyvezetők megkapták már a következő hónapra a beosztásukat, de ezt még úgy állították össze, hogy nem szerepelt benne a vonatok számának ritkítása. Czerovszki Zoltán szerint ezért is kérdéses minden.

    Hangsúlyozta: Békéscsaba az egyetlen megyeszékhely, ahova kevesebb vonat fog járni a tervek szerint, ezért még nehezebbé válik a térség megközelítése.

    Mezőhegyesen egyelőre várnak a kilátásba helyezett demosntrációval.

    - Négy országgyűlési képviselőnek (Simonka Györgynek a mezőkovácsházi-, Dancsó Józsefnek az orosházi-, Mágor Józsefnének, a Makó- és Botka Lászlónak a szegedi kistérség képviselőjének) küldtük el levelünket, amelyben két állomásfőnökkel egyeztetett szakmai érveinket, észszerű javaslatainkat sorakoztatjuk fel a drasztikus járatritkításokkal szemben - mondta Kovácsné dr. Faltin Erzsébet, Mezőhegyes polgármestere.

    A levélben emlékeztetik a képviselőket: a járatritkításokban azok a vidéki mellékvonalak is szerepeltek, amelyeket a 2010-es kampányban a kormányzópárt meg kívánt védeni. Arra is kitértek: a tervezett intézkedés indokolatlanul sújtja, másodosztályú állampolgárokká minősíti az érintett területen élőket. A megoldást a mezőhegyesiek nem a megszűntetésben, hanem a fejlesztésben látják, vagyis Magyarország déli vasúti pályájának kiépítésében, ami fellendülést hozna a térségnek. A március 13-i levélre még egyik képviselőtől sem érkezett válasz.

   Simonka György, a mezőkovácsházi kistérség képviselője elmondta, a mezőhegyesiek által is felvetett kérdésekkel már megkereste az érintett területért felelős államtitkárt.
 
    Tájékoztatást kértem megszüntetendő vonalak kihasználtságáról, valamint arról, hogy az érintett vonalakat autóbuszjáratokkal pótolják-e. Azokat a járatokat, amin csupán egy-két ember ül, az ország nem tudja fenntartani. Ám a kihasznált vonalak megmaradásáért harcolni kell - mondta Simonka György.
 
    Dancsó József, az orosházi kistérség képviselője hangsúlyozta, frakción belül is folynak az egyeztetések a kérdésről.

    - Tájékoztatást kértem az utasszámokról. A legköltséghatékonyabb megoldásra kell törekedni úgy, hogy a tömegközlekedés biztosított maradjon vasúton vagy közúton. Meg kell találnunk a lehetőségek és a vágyak között az optimális egyensúlyt.
 
 
Forrás: beol.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Békés megye lesz a járatritkítás nagy vesztese.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector