Startlaphoz Csatlakozz!

Nemcsak tüntet, tárgyalna is a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 10. szerda, 10:18
Egyeztetésre hívta a napokban Seszták Miklós minisztert a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése elleni tüntetésre, útlezárásra, forgalomlassításra készülő Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége. A miniszter a meghívást nem utasította vissza, kérésére a végleges időpontról a napokban állapodnak meg. A szakszervezet azt reméli, hogy a tárgyalóasztalnál sikerül elérni a korkedvezmény év végére kitűzött felszámolásának az elhalasztását, s egy végleges változat kidolgozását.

A korkedvezményes nyugdíj ügye egységbe kényszeríti a szakszervezeteket még akkor is, ha mindegyik a maga eszközeivel, külön, külön, de időben összehangoltan, egymásra épített akciókkal próbál eredményt elérni a kormánynál. Nevezetesen azt, hogy legalább egy évvel elhalasztja a korkedvezményes nyugdíjrendszer év végére tervezett megszüntetését, s ez idő alatt a szakszervezetek szakmai segítségével kidolgoz egy rugalmas nyugdíjba vonulási koncepciót – nyilatkozta Nemes Gábor. A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége elnöke emlékeztet: a KSZOSZ egyike azoknak a szervezeteknek, amely a kedvezmény megszüntetésének első híre óta, legalább tíz éve küzd a lehetőség megtartásáért, vagy egy korszerűbb változat kidolgozásáért. A KSZOSZ is utcai demonstrációra készül, saját akciót szervez, de támogatja más érdekvédők megmozdulásait is, miközben a tüntetések zajában a tárgyalóasztalnál is próbál eredményt elérni. Az öt nagy tagszervezetet tömörítő, összesen csaknem 30 ezer tagot képviselő szövetség december 15-ére, a többnaposra tervezett civil és szakszervezeti akciósorozat félidejére, december 15-ére hívta tárgyalni Seszták Miklós minisztert azt remélve, hogy elkezdődhet az érdemi párbeszéd. A KSZOSZ és a minisztérium a napokban véglegesíti az időpontot.
 
A korkedvezményes nyugdíjrendszer megszüntetése több száz, egészségre ártalmas szakmát, így a közúti közlekedési ágazatot is hátrányosan érinti, s ez csupán egy azokból a foglalkozásokból, amelyeknél létfontosságú a korkedvezmény megtartása – figyelmeztet Nemes. Az elnök reméli, hogy a korkedvezményes nyugdíj tervezett megvonásával nem a nyugdíjasok számának a csökkentése a kormányzati szándék. Márpedig azt a döntéshozóknak is tudniuk kell, hogy a veszélyes üzemben dolgozók nagy százaléka nem lesz nyugdíjas, ha az öregségi korhatárig kell dolgoznia. Nemes reméli, a tervezett megbeszélésen ezeket az állításokat is sikerül tisztázni a miniszterrel, s rábírni a döntéshozókat a halasztásra. Nemes nyomatékkal leszögezi: ez a konstrukció nem terheli a költségvetést, hiszen a korkedvezmény által érintett szakmákban éppen a korábbi nyugdíjaztatás fedezetéül eleve magasabb, 13 százalékos járulékot fizetnek a munkaadók. Az elnök arra is felhívja a figyelmet, hogy igaz az a kormányzati állítás, miszerint számos külföldi országban is megszűnt ez a kissé elavult konstrukció, de mindenhol egy korszerű, rugalmas megoldás lép a helyébe. 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nemcsak tüntet, tárgyalna is a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector