Startlaphoz Csatlakozz!

A Volán társaságoknál bizonytalanságban van 18.000 munkavállaló

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 21:30
A Közúti Közlekedési Szakszervezet március 26-án kelt levelében - a Volán társaságoknál működő szakszervezetekkel közösen - kezdeményezték a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségénél (KKVSz) az alágazati kollektív szerződés azon pontjainak újratárgyalását, melyek a július 1.-től hatályba lépő új Munka Törvénykönyve szabályaival nem összehangolhatóak.

    Bár a munkaadók szövetsége kész akár haladéktalanul is egyeztetni az Alágazati Kollektív Szerződést aláíró munkavállalói szervezetekkel az újraszabályozásról, sajnálatos módon a Volán társaságok vezetői sorban mondják fel a helyi és Alágazati Kollektív Szerződéseket.

    Szakszervezetünk véleménye szerint a munkahelyeken bizonytalanságot, félelmet kelt, hogy a munkáltató felmondja a kollektív szerződést. A felmondás szándékáról szakszervezetünk testületei nem kaptak időben információt, ezért szakszervezetünk elutasítja ezt az eljárást, mert az ellentétes a Munka Törvénykönyvében foglaltakkal, és az Alágazati Kollektív Szerződés munkaügyi kapcsolatok cikkével is.

    A szakszervezetek jogos elvárásnak tartják, hogy a Kollektív Szerződés bármely pontjának módosítására tett munkáltatói szándékról, illetve az új normaszövegről az aláíró szakszervezeteket a Kollektív Szerződés vagy annak egyes szakaszainak felmondása előtt tárgyalásra hívják, különösképp, ha ezt előzőleg már kezdeményezték. A munkáltató nevében eljárva a KKVSz figyelmen kívül hagyta, hogy mint partnernek szerződéses kötelezettsége van a szakszervezetekkel és rajtuk keresztül 18.000 munkavállalóval kapcsolatban. A szakszervezetek a munkáltató magatartását és tervezett lépését súlyos kötelezettségszegésnek tartják, ezért azonnali egyeztetésre szólítják fel a munkáltatói oldalt az ügy tisztázása érdekében.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Volán társaságoknál bizonytalanságban van 18.000 munkavállaló.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector