Startlaphoz Csatlakozz!

Átmeneti megoldás lehet, ha meghosszabbítják a jogosultság-szerzés idejé

Közel ezer aláírást gyűjtöttek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 04. csütörtök, 07:00

 Mintegy ezer aláírást gyűjtött össze az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete - közölték a szervezetek szerdán az MTI-vel.

    Az aláírásgyűjtő íveket az Északnyugat-magyarországi régió két szakszervezeti tömörülése kedden juttatta el a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének. 

    Rogán Antalnak címzett levelükben azt kérték, hogy az Országgyűlés még a jövő évi költségvetési törvény elfogadása előtt tűzze napirendre és tárgyalja meg a korkedvezményes nyugdíj megtartásával kapcsolatos kérdéseket. 

    A hatályos rendelkezés szerint a korkedvezményre az év végéig lehet jogosultságot szerezni. A szakszervezetek álláspontja szerint átmeneti megoldás lehet, ha a kormány meghosszabbítja a jogosultság-szerzés idejét. A jogosultságot 2007. január elsejétől a bruttó bér 13 százalékának megfelelő mértékű, úgynevezett korkedvezmény-biztosítási járulék megfizetése alapozza meg.

    Az érdekvédők korábbi tájékoztatása szerint a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) szeptemberben kérte a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piacért felelős államtitkárától a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartását. A szakszervezetek közleménye szerint a határidő lejártával nem kaptak választ, ezért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége akciószövetséget hozott létre a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezetével és közösen kezdtek aláírásgyűjtési akcióba.      
  
    A korkedvezményes nyugdíj létjogosultságát az eddig elvégzett felmérések egyértelműen igazolták. A szakértői vizsgálatok a Volán vállalatoknál az autóbusz-gépkocsivezetők egészségkárosodását, pszichikai túlterheltségét állapították meg - hívják fel a figyelmet a közleményükben. A cégcsoportnál közel 11 ezer buszvezető dolgozik.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közel ezer aláírást gyűjtöttek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector