Startlaphoz Csatlakozz!

A LIGA Szakszervezetek kiáll a hallgatók mellett, támogatja törekvéseiket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 13. csütörtök, 16:35
A LIGA Szakszervezetek - ugyanúgy, ahogy 1995-ben, 2006-ban, majd 2008-ban - most is kiáll a hallgatók mellett, támogatja törekvéseiket, és továbbra is az ország jövőjének egyik zálogaként tekint a minél szélesebb körű ingyenes köz- és felsőoktatásra.

    A társadalmi párbeszéd ugyanolyan fontos az élet minden területén - így az oktatásban is - mint a munka világában. Elengedhetetlen, hogy az oktatási kormányzat az érintettek bevonásával, részletes egyeztetéseket követően hozza meg döntéseit, mert nem lehet ilyen váratlan és igazságtalan csapást mérni a felvételi jelentkezés előtt állókra, ráadásul úgy, hogy semmilyen közgazdasági indok nem áll a döntés mögött.
 
    Az OECD 2012-es tanulmánya egyértelműen kimutatta, hogy a felsőoktatásra fordított állami pénzek sokszorosan megtérülnek, mert
közép- és hosszútávon kevesebb szociális kiadást, ugyanakkor több
járulék- és adóbevételt jelentenek a végzett hallgatók az államkasszának. Mindezt úgy, hogy jelenleg Magyarország költi GDP arányosan az egyik legalacsonyabb összeget a felsőoktatásra, miközben már most is listavezető a fent említett haszon mértékét jelző táblán.
 
    A LIGA Szakszervezetek teljes támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét, és az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségét, és felhívja az oktatási kormányzatot, hogy azonnal kezdje meg az érdemi tárgyalásokat az érintett érdekvédelmi szervezetekkel.
 
    A LIGA Szakszervezetek egyúttal arra kér minden pártot, hogy ne akarják kisajátítani maguknak a fiatalok, a hallgatók demonstrációit, hanem a parlamenten belül dolgozzanak értük.
 
LIGA Szakszervezetek

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A LIGA Szakszervezetek kiáll a hallgatók mellett, támogatja törekvéseiket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector