Startlaphoz Csatlakozz!

A VDSZ szolidáris azokkal akik felemelik a hangjukat a felsőoktatás szétverése ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 13. csütörtök, 17:55
A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közleménye:

    Minden tisztelet azoké a fiataloké, akik felemelik a hangjukat a felsőoktatás szétverése ellen, s harcosan kiállnak a következő generáció jogaiért. A vegyipari szakszervezet (VDSZ) az oktatás jövője mellett saját ágazatának fejlődése miatt is aggódik, hiszen ezen a területen különösen sok felsőfokú végzettségű, jól képzett szakember dolgozik, s az utánpótlás hiánya a vegyipar totális leépüléséhez vezet.

    A VDSZ-t megdöbbentette az a cinizmus, amellyel a döntéshozók az ingyenes felsőoktatási helyek számának drasztikus csökkentése ellen tüntető diákokról és az egyre erősödő megmozdulásokról nyilatkoznak. Szánalmas, s az egész döntéshozást minősíti az a vélemény, miszerint a tervezett intézkedésekhez a jelenlegi hallgatóknak semmi közük, hiszen az ingyenes egyetemi helyek megszüntetése legfeljebb a mostani középiskolásokat fogja érinteni. Az, aki ilyet mond – márpedig a napokban maga a kormányszóvivő, Giró-Szász András is nyilvánosan ezzel érvelt -, fel sem fogja a kormány vérlázító döntésének a súlyát.   

    A felsőoktatási rendszer durva szétverése is tökéletesen jellemzi az elmúlt évek kormányzati politikáját: az érintettek megkérdezése, érdemi egyeztetés és szakértelem nélkül döntenek milliók sorsáról.

    A VDSZ saját ágazata miatt is aggódik, mert a majdani egyetemisták külföldre vándorlása miatt nem lesz vegyész utánpótlás – sem -, s lassan leépül, sőt megszűnik az ágazat. A vegyipari szakszervezet támogatja az oktatás jövőjéért egyre harcosabban fellépő diákokat.

    Kiadó: Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VDSZ szolidáris azokkal akik felemelik a hangjukat a felsőoktatás szétverése ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector