Startlaphoz Csatlakozz!

A MEDOSZ nyílt levele az országgyűlési képviselőkhöz

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. máj. 23. csütörtök, 21:18
Tisztelt Országgyűlési Képviselők!

       Kié a FÖLD?

    A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete) Kongresszusa április 13-án nyílt levéllel fordult dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez, melyre a mai napig nem érkezett válasz, pedig a mezőgazdaság első embere a sajtó jóvoltából nem csak postai úton szerezhetett tudomást szakszervezetünk 13 pontban megfogalmazott aggályairól. Most Önökhöz, Országgyűlési Képviselőkhöz fordulunk.

    Az eltelt idő alatt nemhogy megoldódtak volna, épp ellenkezőleg; szaporodtak kérdéseink. A legfontosabb, hogy „KIÉ A FÖLD”?

Kié az ÁLLAMI FÖLD?

    Ugyanis a föld a magyar állam tulajdona, tehát nem párt tulajdon, sem egyiké, sem másiké. A rendszerváltás óta a kormányzó pártok erről rendszeresen elfelejtkeztek. Ha az állami föld valóban az államé, akkor annak érdekeit kell, hogy szolgálja.

    Az állam érdeke pedig nem lehet más, mint az, hogy a tulajdona a lehető leghatékonyabban működjön. Nem a birtokméretnek kell irányadónak lennie! A sokszor meghivatkozott európai birtokszerkezet nem azért alakult így, mert hozzánk hasonlóan feldarabolták a területeket, hanem azért, mert a termőföldek koncentrációja csak addig a mértékig jutott el, ahol most állnak.

    A törvénytervezet szerinti 1200 illetve 1800 hektár önmagában, a tevékenységek ismerete nélkül, csak szám, ami lehet sok és lehet kevés! Ha nem az nyer pályázatot, aki egységnyi terület után a legtöbb adót fizeti be, aki a legtöbb munkavállalónak - lehetőleg teljes munkaidőben foglalkoztatottnak- biztosít munkahelyet és az állatállomány terén is a legkiemelkedőbb eredményekre képes, akkor eltemethetjük a magyar agráriumot!

    Világosan kell látni, ha a földpályázat leadásakor benyújtásra kerülő üzleti terv nem áll összhangban az elmúlt években elért gazdálkodási eredményekkel, akkor spekulatív, realitásokat mellőző vállalkozások kerülhetnek előnybe.

    A földek feldarabolása, elosztogatása, nem magyar érdeket szolgál! A nagyüzemek szétverésével átengedjük a hazai piacot a külföldi mezőgazdasági termékeknek. Ezt elkövetni több mint gondatlanság, vagy szakmai tudatlanság!

   A társas vállalkozásnál dolgozók az új meghatározás alapján nem számítanak földművesnek, így nem áll majd jogukban földet vásárolni, vagy bérelni. A nagyobb vállalkozások megszűnésével az ő jövőjük megpecsételődik! A MÉDOSZ értetlenül áll a helyzet előtt, hogy a hívatás szerűen mezőgazdaságból élők miként maradhattak ki!
Ha a „földet a gazdáknak” program miatt ezek az emberek elveszítik a munkahelyüket, még lehetőségük sem lesz abból megélni, amihez értenek. A földtörvény ellehetetleníti a társas vállalkozás alkalmazottait!

    A MÉDOSZ figyelmeztet minden országgyűlési képviselőt, hogy ne adja nevét egy olyan törvény elfogadásához, amely nem szolgálja az ország és a magyar agrárium, a foglalkoztatáspolitika érdekét!
Budapest, 2013. május 16.

MÉDOSZ ORSZÁGOS VÁLASZTMÁNYA
Asztalos Sándor
       elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A MEDOSZ nyílt levele az országgyűlési képviselőkhöz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector