Startlaphoz Csatlakozz!

A legtöbb pénz a lakásra megy el

A rezsi és az élelmiszer viszi el a pénzünk nagy részét - derült ki egy friss kutatásból, amely azt vizsgálta, miből áll az eltérő családmodellek háztartásainak éves fogyasztása, és milyen módszerekkel tudnának az emberek spórolni. A magyarok több mint fele úgy gondolja, nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra sem – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




A fogyatékosok foglalkoztatását elősegítő támogatások egyszerre orientálnak és félrevezetnek

A lakóhely már önmagában eldönti a fogyatékkal élők elhelyezkedésének esélyeit, a fogyatékosok foglalkoztatását elősegítő támogatások pedig egyszerre orientálnak és félrevezetnek – írja a RehabJob közleménye.

Bővebben




Meddig maradhatnak a magyarok Londonban?

A brit munkaügyi miniszter legújabb nyilatkozata szerint, a most bevezetett segélyrendszer azt eredményezi, hogy a szolgáltatóipari munkáltatóknak nem kell szakképzetlen külföldi munkaerőt alkalmazniuk.

Bővebben




Alkotmánybíróság: Felmondási védelem a várandós nőknek

Nemrég az Alkotmánybíróság megváltoztatta azt a törvényt, amely miatt eddig a várandós és ún. reprodukciós eljárásban (értsd: lombikbébi-program) részt vevő nőket nem illette meg védelem a munkahelyükön, ha állapotukról a felmondás közlését megelőzően nem tájékoztatták munkaadójukat. A változásról és annak következményeiről dr. Frida Tamás jogászt kérdezte a csaladhalo.hu munkatársa.

Bővebben




Stumpf István: a rendszerváltozás vesztesei a fiatalok voltak

 Leginkább a fiatalokat sújtotta a rendszerváltozás, ugyanis számukra nagyon beszűkültek a munkához jutás feltételei - mondta Stumpf István alkotmánybíró a Külhoni Magyar Ifjúságkutatás 2014 nyitókonferenciáján. Az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere szerint a rendszerváltozás után csak a fideszes generáció kapta meg azt az esélyt, hogy nemzetbefolyásoló döntéshozó szerephez jusson – olvasható az inforadio.hu oldalán.

Bővebben




Utalással vagy készpénzben kapjuk a fizetésünket?

A tranzakciós illeték bevezetése kapcsán előtérbe kerültek a bérek kifizetési módjával kapcsolatos kérdések, ezért érdemes áttekinteni a bérkifizetéshez kapcsolódó előírásokat. Milyen szabályok vonatkoznak a munkabér elszámolására és melyek a munkabér kifizetésére? Megválaszthatja-e a munkavállaló a bérfizetés módját? Kötelezheti-e a munkáltató a munkavállalót számlaszám megadására? Kérheti-e a munkavállaló a készpénzben történő kifizetést? Milyen szabályokat, adminisztratív előírásokat kell figyelembe venni a munkáltatónak a bérek elszámolásakor és kifizetésekor? Rögzíthetők-e valamilyen szabályzatban a Munka Törvénykönyvétől eltérő szabályok a kifizetés módjára vonatkozóan? Kétrészes cikkünk első részében az elszámolásról lesz szó – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Az infláció és a munkanélküliség miatt aggódik az IMF

Az euróövezetben már kezdenek megszilárdulni a fellendülés alapjai, megerősítéséhez azonban további intézkedésekre van szükség, és erre a kedvező piaci környezet meg is adja a lehetőséget - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a szervezet alapszerződésének négyes cikkelye alapján az euróövezeti országokkal folytatott egyeztetésekről készült összefoglaló jelentése. A dokumentumot Christine Lagarde vezérigazgató mutatta be csütörtökön, az Ecofin tanácskozásának előestéjén

Bővebben




PDSZ: a KLIK jelenlegi törvényértelmezése súlyosan diszkriminatív

Ezúttal a pedagógiai szakszolgálatban dolgozó pedagógusok szabadsága kerül az Országgyűlés elé. Visszakapnák a korábbi pótszabadságukat, de üröm az örömben, hogy ebből idén 10 nappal kevesebbet adnának. A szakszervezet nem hagyná – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




Tízből mindössze két orvos jönne haza a külföldről

  Tízből mindössze két orvos jönne haza a külföldön munkát vállaló gyógyítók közül. Ha viszont többen jönnének, akkor se lenne hol dolgozni. A külföldön boldogulást kereső körülbelül mintegy 5000 gyógyítónak ma mindössze 170 állás jutna, legalábbis ennyit hirdetnek jelenleg a közszolgáltatásban a kórházak – derült ki a Heti Válasz Sok fecske című konferenciáján – írja a Népszabadság.

Bővebben




Pintér pert nyert, de a szolgálati nyugdíjasok újra próbálkoznak

 Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette azt a magánvádas büntetőeljárást, amelyet több egykori szolgálati nyugdíjas indított Pintér Sándor ellen. Korábban a Központi Nyomozó Főügyészség, illetve az V-XIII. kerületi ügyészség is elutasította a belügyminiszter ellen tett feljelentéseket. A volt szolgálati nyugdíjasok várhatóan fellebbeznek és újabb jogi eljárásokra készülnek – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector