Startlaphoz Csatlakozz!

Az OSZSZ sikeresen befejezte a TÁMOP pályázatát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 14. kedd, 10:07
Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége által elnyert támogatás értéke 50.000.000 Forint volt. A projekt elnevezése: „Az OSZSZ érdekképviseleti tevékenységét és az egészségügyi ágazati kollektív szerződéskötés előkészítő pályázat”. Célja az OSZSZ humánerőforrás kapacitás fejlesztése, hatékonyságának növelése, az információáramlás biztosítása, tagtoborzás és az ágazati kollektív szerződés előkészítése volt. A pályázatban az OSZSZ mind az 5 tagszakszervezete részt vett.

A projekt keretében havonta elektronikus hírleveleket küldtünk tagjainknak és megújítottuk az OSZSZ és tagszervezetei honlapját.

Negyedévente jelent meg Ügyelet címmel periodikánk, amelyekben tagjainkat tájékoztattuk a pályázat haladásáról és az OSZSZ egyéb tevékenységéről.

Kérdőíves felmérést végeztünk 3200 egészségügyi és felsőoktatási dolgozó körében, hogy megtudjuk milyen kép él az érdekképviseletekről a szakszervezeti tagsággal még nem rendelkező munkatársaink körében. Természetesen a felmérés célja nem titkoltan a tagtoborzás elősegítése volt.
A tagszakszervezetek toborzó munkáját pályázati pénzből vásárolt informatikai eszközökkel is tudjuk segíteni.

A projekt másik fő célja, hogy az OSZSZ részt vegyen az egészségügyi ágazati kollektív szerződéskötés előkészítésében.

A kollektív szerződéskötés feltételeinek feltérképezésére 2014. márciusában egy három napos konferenciát szerveztünk Budapesten. A konferencián részt vettek egészségügyi közgazdászok, egészségügyi és egyéb szakszervezetek képviselői. Nagy előrelépés volt, hogy olyan szakszervezetek gondolkodtak együtt, amelyek addig nem feltétlenül találták meg a közös hangot.
A konferenciát még két alkalommal műhelymunka követte, amelyeknek komoly eredménye, hogy sikerült működőképes szövetséget kialakítanunk több egészségügyi érdekképviselettel. Ez az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség.

Az összefogás eredményeként az ágazati egyeztetéseken már komoly tényezőként tekintenek ránk.
 
Az OSZSZ száz tagja és tisztségviselője számára munkajogi és kommunikációs képzéseket tartott Budapesten és vidéken a pályázat keretében. A képzésen részvevőket felkészítettük, hogy különböző munkajogi helyzetekben, mint szakszervezeti tisztségviselők, mit tehetnek és hogyan lépjenek fel.
Az OSZSZ összes bizalmija megkapta a jelenleg érvényben lévő Munka törvénykönyvét és a Közalkalmazottak Jogállásáról szóló törvényt, hogy bármikor kéznél legyen.
 
Az elmúlt másfél év a megfeszített munka jegyében telt. Azonban a nehézségeket feledteti az a tény, hogy sikerült 400 új tagot toboroznunk, eredményes az együttműködésünk az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség tagjaival és olyan tudással vértezhettük fel a tisztségviselőinket, amely nélkülözhetetlen a szakszervezeti munkájuk során.
 

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az OSZSZ sikeresen befejezte a TÁMOP pályázatát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector