Startlaphoz Csatlakozz!

Hírek

A Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe

A kalitka ajtaja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 14:30
Megannyi reflexió született a napokban a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexéről, tollhegyre tűzve avítt stílusát, még avíttabb szemléletét. Csak a lényeg nem jelent meg kellő hangsúllyal. Ez az „etikai kódex” a diktatórikus, mára illegitimmé vált hatalom illegitim szervezetének próbálkozása, a diktatórikus hatalomgyakorlás eszköze egy fontos társadalmi-foglalkozási csoport „hadrendbe állítására”, kísérlet egy monolit etikai rendszer szerepetikaként valómegjelenítésére. Egy folyamat része ez, a totális államnak alárendelt, a hatalmat kiszolgáló és egyben azt megerősítő intézményrendszer, a közoktatás teljes államosításának egy eleme – olvasható Fábry Béla véleménye a Népszabadságban.

Bővebben...



A vendéglátásban, az építőiparban, a húsfeldolgozásban is munkaerőhiánnyal küzdenek

A soproni munkaadók nem tudnak versenyezni a ausztriai bérekkel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 13:26
Nagy bajba került a soproni Löffler István: szeptember elsejétől egyedül marad a húsz éve működő vállalkozásában. Az ausztriai bérekkel nem tud versenyezni – írja a kisalfold.hu.

Bővebben...



Ebben is lemaradt Magyarország

7,8 évnyi bruttó átlagjövedelem kell egy új lakás megvásárlásához

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 12:05
 Amíg Csehországban átlagosan 7,1 évnyi bruttó átlagjövedelem kell egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához, addig Lengyelországban 7,2, Magyarországon pedig 7,8 év – derül ki a Deloitte friss, mely 17 európai országra kiterjedő lakáspiaci tanulmányából.

Bővebben...



Életpályamodellt kellene bevezetni

Béremelést kérnek a bírók és ügyészek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 11:17
 Egy évtizede változatlan a bírók illetménye, az utolsó béremelés 2004-ben történt, így azóta reálértéken 42 százalékot csökkent a fizetésük - nyilatkozta a Magyar Bírói Egyesület elnöke.

Bővebben...



A túlképzettség és a szakképesítési hiány is probléma

Milyen területen érdemes manapság szakmát tanulni?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 10:32
A gazdasági helyzet alakulását és a vállalkozásokra nehezedő anyagi terheket és a munkaerő-piaci viszonyokat látva jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy vajon milyen területen érdemes manapság szakmát tanulni.

Bővebben...



Vagy kiégnek, vagy elhagyják a pályát

Tilos lenne, mégis így dolgoznak az ápolók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 09:20

Mennyit dolgozhat egy ápoló, és mennyit kell valójában dolgoznia? Mi lesz, ha mindenki bedobja a törölközőt, mert emberhez méltatlan életre kényszerítik a körülmények? Pedig egyre több ember sorsa függ tőlük – írja a Femina.

Bővebben...



A magyar kkv-k járnak rosszul

Hibázott a törvénygyár, elbocsátások jöhetnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 08:44
Ellátási gondok mellett elbocsátásokhoz is vezethet az az új jogszabály, amely szerint társadalombiztosítási (tb) támogatással csak olyan gyógyászati segédeszköz (gyse) forgalmazható, melyet a forgalmazó az eszköz forgalomba hozójától szerzett be. A törvény kizárja a láncból a nagykereskedőket, akik ezért már nem szerződnek a hazai gyse gyártó kkv-kal. Mivel a gyártók logisztikai háttér nélkül nem tudják teríteni az árut, kénytelenek lesznek leépíteni felesleges kapacitásaikat.

Bővebben...



Hende Csaba pluszpénzt ígért

Megszólaltak a kerítésépítők: napi tizenkét óra munka a semmi közepén, a tűző napon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 08:14
A katonák közül többen azt fontolgatják, mihelyt lesz rá lehetőségük, leszerelnek, otthagyják a honvédséget. Úgy érzik, céltáblák, akiket kihasznál a kormány, idegesíti őket az egészet körülvevő médiacirkusz is – írja a hir24.hu.

Bővebben...



Liga Szakszervezetek:

Munkavállalói ismeretek a szakoktatás rendszerében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 07:12
Szakiskolák tesztelték a Liga Szakszervezetek által kidolgozott Munkavállalói ismeretek című tananyagot, amely később bekerül a szakoktatás rendszerébe - tájékoztatta az érdekvédelmi szervezet szerdán az MTI-t.

Bővebben...



„Felüdülést jelent, amikor kimehetünk a 35 fokba”

Vannak, akik ötven fokban kénytelenek dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 17:00
 Kevésbé szolgálhatunk jó hírrel annak, akinek már nagyon (m)elege van: egész héten kijut a forróságból. A munkagépeken, az éltesebb buszokon illetve a büfékben ötven fok alatti hőmérséklet nem igen mérhető – írja a kemma.hu.

Bővebben...



Pénztárszövetség:

Egy év alatt 8,46 százalékkal nőtt az önkéntes nyugdíjkasszák vagyona

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 16:21
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (Pénztárszövetség) tartozó önkéntes nyugdíjkasszák vagyona június végén 1053 milliárd forintot tett ki, 8,46 százalékkal nőtt éves szinten, míg az egészségpénztáraké 2,34 százalékkal, 43,46 milliárd forintra  - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Bővebben...



Lassan eltűnik a munkahely és az otthon közötti különbség

A dolgozók fejlesztenék a cégek informatikai rendszerét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 15:26
Jelentős informatikai fejlesztésre sarkallnák saját dolgozóik is a magyar kis- és közepes vállalatokat. A felhőszolgáltatások alkalmazása nem csak megkönnyíti a munkát, de növeli az alkalmazottak elégedettségét és a cégek hatékonyságát is. Ám miközben lassan eltűnik a munkahely és az otthon közötti különbség, a Microsoft európai kkv felmérése szerint a hazai kkv-k jelentősen lemaradtak a modern technológiák alkalmazásában – írja a Piac és Profit.

Bővebben...



Kisdolog, nagydolog

Nincs elég mosdó a közmunkásoknak Kaposváron?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 14:42
 Nem kapnak elég védőitalt a kánikulában, és vécére sem tudnak járni a közmunkások Kaposváron, fordult hozzánk egy olvasónk. A magát megnevezni nem kívánó hölgy azoknak az utcán tevékenykedő közfoglalkoztatottaknak a panaszát tolmácsolta, akik már többször kértek segítséget tőle – írja a sonline.hu.

Bővebben...



Ilyen portfóliót kell készíteni

Kemény vizsga vár a pályakezdő tanárokra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 13:25
November 30-ig a kezdő pedagógusoknak is el kell készíteniük portfóliójukat - milyen dokumentumokat kell összeállítani? Milyen lesz a védés? Íme, a részletek az eduline.hu oldalán.

Bővebben...



Alulfinanszírozott a szervezet

Mendrey: Már az elején megmondtuk, hogy nem jó ötlet a Klik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 12:59
Tárgyal a Klebersberg Intézményfenntartó Központ a gázszolgáltatókkal, hogy 4,6 milliárdos tartozás ellenére továbbra is lehessen fűteni és főzni az iskolákban. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, hogy ez főleg a Klik-et létrehozó döntéshozók felelőssége, hiszen a szervezet alulfinanszírozott, miközben az önkormányzatoktól nagyobb mértékben vonnak el forrásokat.

Bővebben...



Sokszor szabadság alatt is rendelkezésre kell állni

Nincs megállás a magyar munkavállalóknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 12:32
 A munkavállalók többségének még a szabadsága alatt is rendelkezésre kell állnia, ha céges ügyben keresik, bár a megkérdezettek fele egyáltalán nem örül annak, ha az irodán kívül munkával kell foglalkoznia. A Randstad Workmonitor legfrissebb adatai szerint a munkahelyi nyomás ellenére csupán minden harmadik alkalmazott érzi úgy, hogy a nyaralás alatt is reagálnia kell a hivatalos levelekre, hívásokra – írja a munkajog.hu.

Bővebben...



Adóköteles jövedelem

A felszolgálási díj és a borravaló közterhei

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 10:50
A szolgáltatások területén, ahol a fogyasztó és az őt kiszolgáló személy közvetlen kapcsolatba kerül egymással, szinte mindenütt előfordul – mintegy az elégedettség, hála mércéjeként, vagy éppen a különleges bánásmód elvárásának jelzéseként – borravaló, jatt, hálapénz, csúszópénz, ajándék (a továbbiakban: borravaló). Létjogosultságát sokan vitatják, van ahol tiltják is, de attól még létezik – írja az ado.hu.

Bővebben...



Erős, következményekkel járó fegyver a népszavazás

Policy Agenda: politikai csapda a kormánynak a „Férfi 40” népszavazás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 10:14
Az idei év komoly politikai hullámvasút a kormánypártok számára. Az év eleje a zuhanás, míg a mostani időszak a lassú visszakapaszkodás időszaka lehet. Ezt törheti meg az a népszavazási kezdeményezés, amely a szakszervezetekhez kötődik a férfiak 40 éves munkaviszonnyal való nyugdíjba vonulási lehetősége kapcsán. A Policy Agenda megvizsgálta, milyen hatása lehet ennek a belpolitikára.

Bővebben...



Az 1957-ben született férfiak várható átlagéletkora 64 év

Kordás László: a konvergenciaprogram alapján jutna a nyugdíjakra is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 09:57
 A kormány nagyon nem akarja, hogy negyven esztendőnyi munka után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak, mert ez kétszázmilliárd forintba kerülne. A szakszervezetek állítják: könnyedén elő lehet teremteni az ehhez szükséges forrást. Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az 1957-ben született emberek közül a férfiak várható átlagéletkora 64 év. Ők azok, akiknek elsőként kell 65 esztendős korukig dolgozniuk – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben...



Nem kapják meg a prémiumo

A megemelt bér ellenére is csökken az állami MVM dolgozóinak fizetése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 09:05
Az elvben megemelt bér ellenére sajátos trükkel csökken az állami MVM dolgozóinak fizetése: január óta egyszerűen nem kapják meg a jövedelmük 20-30 százalékát kitevő prémiumot. Lázár János az MVM-es dolgozók közül az atomerőműveseknek külön megígérte a járandóság kifizetését, ám eddig ez se valósult meg – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben...




Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hírek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector