Startlaphoz Csatlakozz!

Az  Erzsébet-utalvány a leggyakrabban alkalmazott juttatási forma

Ismét szeretik a kkv-k a cafeteriát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 21. szerda, 15:31

A tavalyi mélypont után ismét javult a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, idén a kkv-k közel fele tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani alkalmazottainak. A különböző cafeteria elemeket tekintve jelentősen megugrott az Erzsébet-utalvány népszerűsége, így továbbra is ez a leggyakrabban alkalmazni kívánt juttatási forma. Emellett a SZÉP Kártya alkalmazásának szándéka az eddigi legmagasabb értéket érte el, és ezzel stabilan átvette a második helyett a közlekedési költségtérítéstől – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból, melyet a munkajog.hu ismertetett.

   A hazai kkv szektor következő egy évre vonatkozó várakozásait mutató negyedéves K&H kkv bizalmi index legfrissebb eredményei szerint a tavalyi mélypont után ismét nőtt a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya.
 
  Jelenleg a kkv-k 46 százaléka tervezi, hogy béren kívüli juttatással is támogatja dolgozóit. Ez az érték ugyan messze elmarad az öt-hat évvel ezelőtt jellemző 75-80 százalékos eredményektől, de mindenképpen előrelépés a tavalyi évben elért mélyponthoz képest, amikor a vállalkozások csupán 42 százalék kívánt élni a cafeteria nyújtotta lehetőségekkel. 
 
  „A megkérdezett vállalkozások visszajelzései alapján azt látjuk, hogy a béren kívüli juttatások javuló népszerűsége mögött leginkább az Erzsébet-utalványok alkalmazásának nagymértékű emelkedése áll. Míg tavaly év végén a kkv-k csupán 32 százaléka kívánta használni ezt a juttatási formát, addig ez az arány idén 42 százalékra ugrott. Emellett tovább növekedett, és ezzel bevezetése óta legjobb eredményét érte el a SZÉP Kártya alkalmazásának szándéka, jelenleg a vállalkozások 21 százaléka tervezi beépíteni bérezési rendszerébe. A közlekedési költségek térítése korábbi második helyéről a harmadik helyre csúszott vissza. Most a kkv-k 17 százaléka tervezi, hogy hozzájárul dolgozói munkába járásához” - részletezte az eredményeket Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.
 
  „Az Erzsébet-utalvány stabil első helye leginkább annak köszönhető, hogy tavaly óta 5000 Ft helyett már havi 8000 Ft értékben adható kedvezményes, 35,7 százalékos munkáltatói adóteherrel. Míg a cafeteria elemek idei évre tervezett gyakoribb használata feltehetően azt is jelzi, hogy a kkv szektor túljutott a válságon, és immár növelni tudja a dolgozói juttatásokat” – mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.
 
   „A továbbra is évi 450 000 Ft értékben kedvezményes adózás mellett adható SZÉP Kártya esetében arra érdemes figyelni, hogy a még 2012-ben feltöltött összegeket idén május 31-ig lehet felhasználni. Ezt követően a kártyát kibocsátó intézmény a megmaradt pénzeket köteles visszautalni a munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli. A K&H SZÉP Kártya alszámláin a két évvel ezelőtti feltöltésekből jelenleg 280 millió Ft lejáró egyenleg van, így célszerű lehet a dolgozók figyelmét felhívni a teljes keretösszeg felhasználására” – hívta fel a figyelmet a szakember.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ismét szeretik a kkv-k a cafeteriát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector