Startlaphoz Csatlakozz!

A havi bruttó átlagfizetés 178 600 forint

Pedagógusbérek az átlag alatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 18. szerda, 11:42

 Hiába nőttek a pedagógusok bérei, még most is jóval a magyar átlag alatt vannak. A fizetesek.hu bérfelmérés-eredményei szerint Magyarországon az oktatás és a tudományos kutatás területén a havi bruttó átlagfizetés 178 600 forint, ami ötszázalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest – olvasható a Népszavában.

   A portál összegzése szerint a főiskolákon, egyetemeken oktatók fizetése a legmagasabb, átlagosan bruttó 245 300 forint. Az ő fizetésük az egyedüli, amely nem marad el látványosan a 230 ezres bruttó magyar átlagbértől, hanem azt kevéssel még meg is haladja. A középiskolai tanárok 181 300, az általános iskolai tanítók pedig 165 600 forintra számíthatnak átlagosan adózás előtt. A tanárasszisztensek keresik a legkevesebbet, havi 116 600 forintot, az alapfokú művészeti iskolák tanárai átlagosan bruttó 146 700 forintot kapnak, míg az óvodapedagógusok bére 147 700 forint.
 
   A több mint tíz éve pályán lévő tanárok keresik a legtöbbet: az általános iskolákban átlagosan 182 ezer, középiskolákban 201 ezer forintot. Az évek számának csökkenésével arányosan csökkennek a bérek is: az alapfokú oktatási intézményekben tanárként hat-tíz év után bruttó 162 ezer, három-öt év után 143 ezer, egy-két év után 135 ezer, pályakezdőként pedig 128 ezer forint jár. A középiskolákban ugyanezen szempontok alapján 186 ezer, 173 ezer, 167 ezer, illetve 156 ezer forint a havi bruttó átlagbér - olvasható az összegzésben.
 
Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pedagógusbérek az átlag alatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector