Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

A szabadság és egyéb távollétek nyilvántartása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 07. hétfő, 11:30

A Munka törvénykönyve a munkáltató kötelezettségeként írja elő, hogy a szabadságot, egyéb távolléteket, a munkaidőt és a munkaidővel kapcsolatos megállapodásokat nyilvántartsa. Egy munkaügyi ellenőrzés során ezen adminisztrációs feladat teljesítésének elmulasztása – akár egyetlen munkavállaló vonatkozásában - munkaügyi bírság kiszabását is eredményezheti – írja a munkajog.hu.

   A szabadság nyilvántartásának módját alapvetően az határozza meg, hogy a szabadság kiadása milyen formában történik. A főszabály az, hogy a szabadságot a munkaidő-beosztás szerinti munkanapokra kell kiadni. Ez az általános munkarendre vonatkozik, tehát amikor a munkavállaló heti öt munkanapot, hétfőtől péntekig, napi nyolc órát dolgozik.
 
   Egyenlőtlen munkaidő-beosztás (munkaidőkeret, elszámolási időszak) esetén ilyenkor a hét minden napja munkanapnak számít, kivéve a munkaidő-beosztás szerinti heti pihenőnapot és a munkaszüneti napot.
 
   Tehát ha egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a munkavállaló beosztás szerinti munkanapja szombat, vagy vasárnap, akkor szabadság ezekre a napokra is kiadható. Viszont munkaszüneti napra akkor sem adható ki szabadság, ha ezen a napon a munkavállaló egyébként beosztás szerinti munkaidőben munkát végezne.
 
   Amennyiben a munkáltató a szabadságot munkanapban adja ki, azt nyilvántartani is munkanapban kell.
Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén 2013. augusztus 1-jétől a munkáltató az adott naptári évre azt a megoldást is választhatja, hogy a szabadságot a munkavállaló munkaidő-beosztásával azonos tartamra adja ki, számolja el és tarja nyilván.
 
   Ha például a munkavállalónak a szabadsággal érintett napon munkaidő-beosztása szerint 12 órát kellene dolgoznia, akkor 12 óra kiadott szabadságot kell kiadni, elszámolni és nyilvántartani. Ez a módszer megköveteli a munkáltatótól a szabadság órákra történő átszámítását. Ennek megfelelően a munkavállaló munkanapokban meghatározott szabadságát meg kell szorozni a munkavállaló munkaszerződése szerinti napi munkaidővel.
 
   Ha például a munkavállaló 21 munkanap szabadsággal rendelkezik az évben, és munkaszerződése szerint általános teljes napi munkaidőben, azaz napi 8 órában foglalkoztatják, akkor 21 x 8 = 168 óra szabadságra jogosult az évben. A példa szerinti esetben a munkavállaló szabadsága 1 munkanap szabadság kiadásával 156 órára csökken.
 
   Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén ez a választási szabadság a munkáltatót naptári évre illeti meg. Ha az első szabadság kiadásakor a munkáltató nem döntött úgy, hogy a szabadságot a munkavállaló munkaidő-beosztásával azonos tartamra adja ki, akkor a főszabály érvényesül, azaz az az egész naptári évben munkanapban kell a szabadságot kiadni, elszámolni és nyilvántartani.
Munkaidő-beosztás hiányában a szabadságot az általános munkarend (heti 5 munkanap) és a napi munkaidő (8 óra) figyelembevételével kell kiadni.
 
   A szabadságot minden esetben a munkaidő-beosztás szerinti egész munkanapokra kell kiadni. Az órában nyilvántartott szabadságok esetén sincs lehetőség arra, hogy a munkavállaló délelőtt munkát végezzen, délután pedig szabadságát töltse.
 
  Az egyéb távolléteket (például véradás, kötelező orvosi vizsgálat) továbbra is a beosztás szerinti munkaidővel kell elszámolni. Ez alól a betegszabadság képez kivételt, amelyre a szabadság kiadásának szabályait kell alkalmazni.
 
  A rendes és rendkívüli munkaidő, a készenlét és a szabadság nyilvántartásán túl vannak olyan munkaidővel kapcsolatos külön megállapodások, amelyek nyilvántartását ugyancsak a munkáltató kötelezettségeként írja elő a törvény. Így nyilván kell tartani, ha a munkáltató és a munkavállaló hosszabb teljes munkaidőben történő foglalkoztatásban állapodnak meg, azaz ha a teljes napi munkaidőt legfeljebb 12 órára emelik. Ilyen megállapodás akkor köthető, ha a munkavállaló készenléti jellegű munkakört lát el, vagy a munkáltató, illetve a tulajdonos hozzátartozója.
 
  Nyilván kell tartani a hosszabb teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalókkal kötött, a napi és a heti beosztás szerinti munkaidő mértékének megemelésére vonatkozó megállapodásokat is (a napi munkaidő legfeljebb 24 órára, a heti munkaidő legfeljebb 72 órára emelhető). A napi és a heti beosztás szerinti munkaidő mértékének megemelésére vonatkozó megállapodás a légi, vízi, közúti és vasúti közlekedésben dolgozó, törvényben meghatározott munkavállalókkal is köthető (a napi munkaidő legfeljebb 24 órára, a heti munkaidő legfeljebb 72 órára emelhető), amely megállapodásra a munkavállaló nyilvántartási kötelezettsége ugyancsak kiterjed.

Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szabadság és egyéb távollétek nyilvántartása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector