Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

Felmondás alatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 28. hétfő, 13:42

 A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 63. §-a értelmében „automatikusan” megszűnik a munkavállaló jogviszonya: 1.) halálával, 2.) a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével, 3.) amennyiben valamely jogügylet vagy jogszabályi rendelkezés alapján a gazdasági egységet átvevő munkáltató nem az Mt. hatálya alá tartozik, 4.) a határozott idejű jogviszony lejártával, 5.) törvényben meghatározott egyéb esetben – olvasható az ugyvezeto.hu oldalán.
 
   A felsorolt helyzetekben a jogviszony tehát az adott esemény bekövetkezése napján véget ér.  
 
   Ugyancsak haladéktalanul megszűnik a jogviszony az azonnali hatályú felmondás esetén.
 
   Az említett esetekben nem érinti a jogviszony – illetve a biztosítás – megszűnésének időpontját, ha a munkaadónak végkielégítést vagy a felmentési idő hosszához kötött távolléti díjat kell kifizetnie.
 
   Más a helyzet azonban, ha a jogviszony megszüntetésére felmondás útján kerül sor.
 
   Ekkor a munkaviszony csak a felmondási idő lejárta után szűnik meg, tehát a felmentési idő ideje alatt is fennáll.
 
   A felmondási idő főszabály szerint 30 nap, amely a munkáltató felmondása esetén a felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött
három év után 5 nappal,
öt év után 15 nappal,
 nyolc év után 20 nappal,
tíz év után 25 nappal,
tizenöt év után 30 nappal,
tizennyolc év után 40 nappal,
 húsz év után 60 nappal
meghosszabbodik azzal, hogy  a felek ennél hosszabb, legfeljebb 6 havi felmondási időben is megállapodhatnak.
 
   A felmondási idő a határozott idejű munkaviszony felmondással történő megszüntetése esetén legfeljebb a határozott idő lejártáig tart.
 
   Az Mt. 70. szakasz értelmében a munkáltató felmondása esetén köteles a munkavállalót - legalább a felmondási idő felére - a munkavégzés alól felmenteni.   A töredéknapot egész napként kell figyelembe venni. 
 
   A munkavégzés alól a munkavállalót a kívánságának megfelelően - legfeljebb két részletben - kell felmenteni.
 
   A munkavállalót a felmentés tartamára a munkavállalót távolléti díj illeti meg, kivéve, ha munkabérre egyébként nem lenne jogosult.
 
   A kifizetett munkabért visszakövetelni nem lehet, ha a munkavállalót a munkavégzés alól végleg felmentették és a munkabér fizetését kizáró körülmény a munkavégzés alóli felmentés után következett be.
 
   Így például, ha a munkavállaló keresőképtelen és táppénzben részesül, akkor nem jogosult a távolléti díjra. Ellenben, ha a keresőképtelenség a felmentést követően következik be, akkor erre hivatkozással nem követelhető vissza tőle a díjazás. (Ebben az esetben viszont táppénzre nem lesz jogosult, hiszen nem éri keresetveszteség.)
 
   A kötelezően járó felmentési idő tartamára szabadság nem adható ki, hiszen ez idő alatt a munkavállaló eleve mentesül a munkavégzés alól, de annak nincs akadálya, hogy a felmondási idő egyéb tartama alatt a munkáltató szabadságon legyen.
 
Forrás: ugyvezeto.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felmondás alatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector