Startlaphoz Csatlakozz!

A cég jogtalanul mondott fel a szakszervezet elnökének

LIGA: a Hankook sárba tiporja a szakszervezeti jogokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 31. csütörtök, 07:56

A LIGA Szakszervezetek szerint a Hankook magyarországi vezetése jelenleg sárba tiporja a szakszervezeti jogokat, és boszorkányüldözést folytat a helyi szakszervezet, illetve tisztségviselői ellen.

    A LIGA az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében szolidaritásáról biztosította a Hankooknál működő Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetét, amelyet álláspontja szerint a munkáltató jogtalan és elfogadhatatlan eszközökkel kíván ellehetetleníteni. 

    A szakszervezeti szövetség álláspontja szerint a cég a napokban jogtalanul mondott fel a szakszervezet elnökének. A Hankook magyarországi vezetése szerint a szakszervezeti vezető legnagyobb bűne az, hogy saját költségére, munkaidőn kívül jogi tanulmányokat folytat - írták a közleményben.

    A LIGA Szakszervezetek felszólítja a Hankookot, hogy azonnal hagyjon fel a törvénysértő gyakorlat folytatásával, állítsa vissza az elbocsátott szakszervezeti vezető munkaviszonyát, és maradéktalanul tartsa be a magyar törvényeket. „A magyar törvények minden hazánkban működő cégre vonatkoznak, betartásuk pedig nem opcionális: ez alól a Hankook sem kivétel” - szögezték le a LIGA Szakszervezetek közleményében.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA: a Hankook sárba tiporja a szakszervezeti jogokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector