Startlaphoz Csatlakozz!

Nem az összes buszra telepítették volna a kamerákat

Negatív diszkrimináció: lekapcsolják a kamerákat a buszokon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 15. hétfő, 07:19

 Felfüggesztették a kamerás megfigyelést a Pannon Volán autóbuszain: erről a munkáltató és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet kaposvári ülésén született megállapodás – olvasható a sonline.hu oldalán.

   Megírtuk: a társaság olyan járművekre vezényelheti a buszsofőröket, melyeken fénykép-, hang- és filmfelvételt dokumentáló eszközök rögzíthetik a munkavégzésüket. Az érdekvédők erről a dolgozóktól értesültek, s nem támogatták, hogy csak a járművezetőket figyeljék meg. Dobi István, a szakszervezet elnöke negatív diszkriminációnak tartotta az intézkedést, mivel nem az összes buszra telepítették volna a kamerákat, ráadásul az utasokban is előítélet alakulhat ki a buszvezetőkkel szemben.

   – Összességében eredményesnek ítélem a megbeszélést – közölte az elnök. Hozzátette: a munkáltatóval folytatott megbeszélés eredményeként felfüggesztették a kísérleti jelleggel elindított kamerák üzemeltetését. A társaság a szakszervezet álláspontjának értékelése után valamint az üzemi tanács véleményének ismeretében dönt a kamerarendszer további sorsáról. 

   Dobi István nem akart jóslásokba bocsátkozni az ügy végkifejletével kapcsolatban, ám úgy érzi, megnyugtatóan zárult a kezdeményezésükre összehívott egyeztetés. Megtudtuk: a szakszervezet akkor nem kifogásolná a kamerarendszer üzemeltetését, ha ezzel a régióban üzemeltetett összes buszt ellátnák. Rövid időn belül erre minimális az esély: a három dél-dunántúli tömegközlekedési vállalatnál ugyanis közel 780 autóbuszt tartanak fenn, s az elnök szerint horribilis összegbe kerülne a technikai fejlesztés.

Generális kérdés

  Újabb tárgyalássorozatra készül a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési szakszervezet. Már elkészült a pontos menetrend: várhatóan szeptember 20. után kapják kézhez az új kollektív szerződés tervezetét. Dobi szerint ez a következő hónapok generális kérdése, abban bízik, hogy december 31-ig aláírják a megállapodást.
 
Forrás: sonline.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Negatív diszkrimináció: lekapcsolják a kamerákat a buszokon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector