Startlaphoz Csatlakozz!

Hat éve nem volt bérfejlesztés a közszférában

MKKSZ: a demonstráció alapján dönthet a kormány a követelésekről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 05. péntek, 07:06

 A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint a kormány állítólag attól teszi függővé a bérfejlesztást, hogy mennyien mennek el a szombati demonstrációjukra – írja a HVG.

  A jövő heti bártárgyalás előtt, szombaton tart demonstrációt Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt.
 
   A közszférában dolgozók amiatt vonulnak az utcára, mert hat éve nem volt bérfejlesztés az ágazatban, folyamatosan csúsztatják az életpálya-modell bevezetését, illetve a kormánytisztviselőknél már több helyen napi 10-12 órás munkaidőt írnak elő.
 
   A szakszervezet ezért novemberben a tárgyalások során arra tett javaslatot, hogy jövőre valamennyi közszolgálati dolgozó, legalább 5%, de minimum 10 ezer forint fizetésemelésben részesüljön. A kormánnyal erről jövő héten egyeztetnek tovább, ezért gondolták úgy a szakszervezetek, hogy követelésük erősítése érdekében demonstrációt szervezzenek.
Ám a hvg.hu birtokába került, a szakszervezet megyei testületileg szánt levelében az elnökség azt írta, a kormány azt üzenete, a bérfejlesztést attól teszik függővé, hogy hányan lesznek a közszolgálati demonstráción.
 
  Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára a hvg.hu-nak megerősítette, valóban küldtek ilyen levelet, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen forrásból értesültek a kormány hozzáállásáról. Csak annyit mondott, „megbízható forrásból”. Szerinte viszont nem függ össze a követelésük jogosultsága azzal, hogy hányan tüntetnek. „400 ezer embert érint az, hogy a kormány hat éve nem emelte a béreket, a munkafeltételek viszont folyamatosan romlanak” – mondta Boros Péterné.
 
  A főtitkár szerint egyébként kevesen lesznek a tüntetésen, már csak azért is, mert a kormánytisztviselők egy része a munkahelyük esetleges elvesztése miatt nem mernek demonstrálni.
 
   Az ügyben kerestük a kormányszóvivői irodát, ha válaszolnak, azt természetesen közöljük.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MKKSZ: a demonstráció alapján dönthet a kormány a követelésekről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector