Startlaphoz Csatlakozz!

ASZSZ: Csaknem 200 millió forintnyi cafeteriát nyert a szakszervezet az egri Markhot Ferenc kórház dolgozóinak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 09. péntek, 09:45
Összesen csaknem 200 millió forintnyi cafeteriát nyert első fokon a szakszervezet az egri Markhot Ferenc kórház dolgozóinak, akik az intézmény államosítása óta, vagyis csaknem két éve nem kapták meg a béren kívüli juttatást – közölte a felperes, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Az ASZSZ elnöke szerint az egriek sikere példaértékű lehet más, hasonló helyzetben lévő egészségügyi alkalmazottak számára.

Évente egyhavi bérnek megfelelő cafeteriát nyert az államtól a szakszervezet az egri Markhot Ferenc kórház több mint 1400 dolgozójának. Az első fokon megnyert eljárást az Egri Ápolási Szakszervezet és az Autonóm Területi Szakszervezet kezdeményezésére indította az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) azért, mert az intézményben a 2013-ban lezajlott államosítás óta nem fizettek béren kívüli juttatást, holott az – a munkaadó állításával ellentétben – jogszerűen jár az alkalmazottaknak. Ezt bizonyította most be a szakszervezet a bíróság előtt is – jelentette be Székely Tamás, a konföderáció elnöke. Az első fokon eljáró Egri Munkaügyi Bíróság gyors, egyértelmű döntése szerint az évente egyhavi bérnek megfelelő juttatás megilleti a dolgozókat, s azt visszamenőleg is ki kell nekik fizetni. A szakszervezeti konföderáció számítása szerint ez az összeg elérheti az összesen kétszázmillió forintot.

Az elnök úgy véli, ez a per példa értékű lehet más kórházi, egészségügyi intézményekben dolgozók számára is, akik az államosítás óta az egriekhez hasonlóan nem kapják meg a béren kívüli juttatásokat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - ASZSZ: Csaknem 200 millió forintnyi cafeteriát nyert a szakszervezet az egri Markhot Ferenc kórház dolgozóinak .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector