Startlaphoz Csatlakozz!

Európai Bizottság

Könnyebb lehet a határ mentén ingázók helyzete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 03. kedd, 13:08

Az Európai Bizottság célzott kezdeményezést indított útjára a tagállamok adóügyi rendelkezéseinek ellenőrzésére. Az ellenőrzés célja annak biztosítása, hogy a rendelkezések nem eredményezik a határ menti ingázók hátrányos megkülönböztetését - olvasható a Világgazaság Online oldalán.

    Becslések szerint az EU-ban több mint 1,2 millióan dolgoznak más tagállamban, mint ahol élnek. 2010-ben a határ menti ingázóknak és az idénymunkásoknak fizetett bruttó bérek 46,9 milliárd eurót tettek ki. A munkavállalói mobilitást az európai növekedés és foglalkoztatás fokozásának egyik fő eszközeként azonosították. Az adóügyi korlátok azonban továbbra is az egyik legnagyobb visszatartó erőt jelentik a más tagállamban munkát kereső polgárok számára.

   Ezért a Bizottság 2012 során górcső alá veszi a nemzeti közvetlen adókat, hogy megállapíthassa, nem okoznak-e méltánytalan hátrányt azon munkavállalóknak, akik az egyik tagállamban élnek és egy másikban dolgoznak. A diszkrimináció, illetve az alapvető uniós szabadságok megsértésének feltárt eseteit a Bizottság jelzi a nemzeti hatóságok felé, és előírja a szükséges módosítások meghozatalát. Amennyiben pedig a problémák továbbra is fennmaradnak, a Bizottság jogsértési eljárást indít az érintett tagállammal szemben.

   Mivel az adóügyi korlátok továbbra is az egyik fő visszatartó erőt jelentik a tagállamok közötti mobilitás terén, a Bizottság több fronton is küzd az uniós munkavállalók előtt álló akadályok felszámolásáért, javaslatot tett például a kettős adóztatás kezelésére és a kiküldetésben lévő munkavállalók védelmének megerősítésére.

   Legfrissebb kezdeményezése keretében a Bizottság megvizsgálja, hogy:

- azon polgárokra, akik jövedelmük nagyobb részére más tagállamban tesznek szert, súlyosabb adóterhek nehezednek-e, mint e másik tagállam polgáraira. Ebben az összefüggésben a Bizottság ellenőrzi, hogy az adott tagállam lakosainak rendelkezésére álló valamennyi személyi és családi levonást az ott lakóhellyel nem rendelkező munkavállalók is valóban igénybe tudják-e venni;

- különbséget tesznek-e a tagállamok saját polgáraik és azon más tagállambeli polgárok között, akik eseti jelleggel dolgoznak területükön, különös tekintettel a kiadások levonásának jogára és a különböző adókulcsok alkalmazására.

- a Bizottság vizsgálata nemcsak a munkavállalók és alkalmazottak, hanem a vállalkozók és a nyugdíjasok helyzetére is kiterjed majd.

Forrás: Világgazaság Online

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Könnyebb lehet a határ mentén ingázók helyzete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector