Startlaphoz Csatlakozz!

Papp Magor: „tíz év óta először tették élhetőbbé a magyar egészségügyet”

Továbbra sincs nyugalom az egészségügyben a bérek körül

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 02. hétfő, 18:29

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke ünnepélyesen közösen darálta le Az élhető magyar egészségügyért mozgalom letétbe helyezett orvosi felmondóleveleit.

    Új fejezet veszi kezdetét a mozgalomban, ami már nem a felmondólevelek gyűjtésére, hanem a konstruktív és felelősségteljes munkára irányul − mondta Papp Magor a levelek ledarálása közben.

    A Rezidensszövetség elnöke hozzátette, a kormány illetve az egészségügyi államtitkárság tíz év óta először tette élhetőbbé a magyar egészségügyet, nem csupán a béremeléssel, hanem a jogi környezet szabályozásával, az önként vállalt túlmunka elszámolásával és a kezdő orvosokat pályára segítő ösztöndíjjal is. Rámutatott, bíznak benne, hogy az idei és a 2013−2014-re remélt bérrendezés alkalmas arra, hogy az ágazatban tartsa az orvosokat és a szakdolgozókat.

    Szócska Miklós államtitkár ismét kiemelte, lesz továbblépés a bérkérdésben, mint fogalmazott, senkit nem hagynak a bányában, ebben a béremelésből most kimaradók is bízhatnak. Az államtitkár a bérrendezés folytatása mellett kiemelte, van ösztöndíjprogram és népegészségügyi termékadó. Mint fogalmazott, a következő időszakban egyfajta rezidensi önkormányzatiság segítségével azon dolgoznak, hogy megerősítsék a szakmai képzés rendszerét.

    Szét fog esni az alapellátás, ha az abban dolgozók bérét nem rendezik megnyugtatóan, amihez  első lépésben 2012-ben mintegy 13 milliárd forintra van szükség, emellett a 2013−2014-es költségvetésbe is be kell tervezni az emelést − mondta a Napi Gazdaságnak Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a döntéshozóknak meg kell érteniük, hogy nincs tovább, most kell beavatkozni, különben visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el. Olyan megoldást kell találni, ami segíti a fiatalokat a pályára állítani.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Továbbra sincs nyugalom az egészségügyben a bérek körül.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector