Startlaphoz Csatlakozz!

„Méltó béreket Magyarországon is!”

Béremelésért tüntettek az EDF Démász dolgozói Szegeden

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 21:35

Az inflációt elérő béremelésért és a munkahelyek megőrzéséért tüntettek az EDF Démász Zrt. és a cégcsoporthoz tartozó más vállalkozások dolgozói pénteken a szegedi Klauzál téren, az energiaszolgáltató székháza előtt.

    A demonstráción mintegy százötven-kétszázan vettek részt, a tüntetők szakszervezeti zászlókat lobogtattak, transzparenseiken egyebek között a „Méltó béreket Magyarországon is!” felirat volt olvasható.

    Nagy Sándor, a Démász Szakszervezet vezetőelnöke elmondta, az EDF gazdasági helyzete miatt méltatlannak és a munkavállalókat megalázónak tartják a cég idei, 2,5 százalékos általános bérfejlesztési ajánlatát.

    Az energiaszolgáltató tulajdonosa, az EDF Európa legnagyobb energia-ipari termelő, elosztó, kereskedő és szolgáltató vállalata, amely Franciaországban többségi állami tulajdonban van. Franciaországban a vállalat olyan juttatásokat biztosít a dolgozói részére, amilyen Magyarországon a szocialista időben sem volt. Ugyanakkor a magyarországi munkavállalóikat másodrendű személyként kezelik – fogalmazott az érdek-képviseleti vezető.

    A szakszervezet szeretné elérni, hogy ne csökkenjen a dolgozók reálbére, ne szűnjenek meg munkahelyek, és jöjjön létre valós, érdemi szociális párbeszéd – mondta az elnök.

    Nagy Sándor közölte, a szakszervezet a megállapodásban érdekelt, ám ha nem jutnak egyességre, tüntetni fognak Párizsban, az anyavállalat székháza előtt, és Budapesten a francia nagykövetségnél is. Hozzátette: végső eszközként pedig a sztrájkra is hajlandóak.

    A vezetőelnök kijelentette: a cégcsoportnál dolgozó bruttó átlagbére meghaladja a 200 ezer forintot, ám ezért sok foglalkoztatott a napi nyolc óra helyett 24 órás szolgálatot ad.

    Hiezl József, az EDF Démász Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, a menedzsment értetlenül áll a szakszervezeti demonstráció előtt. A korábbi években hat-nyolc forduló tárgyalássorozat után született meg a cégnél a bérmegállapodás, most a szakszervezet két megbeszélést követően a tüntetés eszközéhez nyúlt.

    A szakember hangsúlyozta, a cég 4,1 százalékos béremelési ajánlata nem áll messze a szakszervezet követeléseitől, és a menedzsment vállalta azt is, nem bocsátanak el senkit.

    A vezérigazgató-helyettese kitért arra is, a cégnek a munkavállalók 40 százalékánál, mintegy hatszáz embernél kompenzálnia kell az adórendszer változásból fakadó nettó bér csökkenését is.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Béremelésért tüntettek az EDF Démász dolgozói Szegeden.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector