Startlaphoz Csatlakozz!

Ultimátum a szakszervezeteknek

Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 28. szerda, 09:58

Ultimátumot adott a szakszervezeteknek és a szakértői kormány távozásával fenyegetett Mario Monti miniszterelnök, az idő előtti választások lehetőségét azonban a pártok elvetették.

    A Corriere della Sera napilap szerdán közölt felmérése szerint  a kormány népszerűsége visszaesett. A március elején mért hatvan százalék feletti támogatottság negyvennégy százalékra süllyedt. A fordulatot a munka törvénykönyvének tervezett reformja okozta. A kormány és a szakszervezetek egyeztetése eredménytelenül zárult. A Monti-kormány által bejelentett munkapiaci változtatásokról a római parlament dönt az április 2-tól.

      A szakszervezetek a pártok segítségében bíznak az általuk követelt engedmények elérésére, Monti azonban egyértelműen fogalmazott: „ha Olaszország nem kész a változásokra, a kormány átadhatja a helyét”.

    Az olasz sajtó máris októberi választásokról írt. A SkyTg24 hírtelevízió által végzett felmérés szerint az olaszok 63 százaléka szerint nem lesz előrehozott választás, 37 százalék viszont úgy ítélte meg, hogy nem kizárt a tavaly novemberben a 2013-as tavaszi választásokig kinevezett Monti korábbi távozása.

    Miközben a világ csodálja a Monti-kormányt, Olaszország kezd csalódni - írta a szerdai sajtó. Az újságok már év elején húsvétra jósolták meg a közgazdász miniszterelnök és az olaszok közötti „mézeshetek"  végét.  Az olasz püspöki kar is véleményt mondott a kormány képviselte szigorúság mellett társadalmi egyenlőséget is sürgetve.

    „Az októberi választás ostobaság”- jelentette ki Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt (PD) főtitkára és Franco Frattini, a Szabadság Párt (PdL) volt kormányerő politikusa is határozott nemet mondott Monti idő előtti távozására. Elemzők szerint a PD kockáztat többet: Monti gazdaságpolitikájának támogatása miatt a balközép párt jelentős szavazóbázist veszíthet.

    A két legnagyobb parlamenti erőt képviselő PD és PdL a kereszténydemokrata Harmadik Pólussal időközben egyeszségre jutott az új választási törvényről, mely többek között a jelenlegi 945-ről 750-re csökkentené az olasz parlament létszámát.     

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Távozással fenyeget az olasz miniszterelnök.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector