Startlaphoz Csatlakozz!

Véget ért a sztrájk

Az utolsó figyelmeztetés a németországi repülőtereken

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 28. szerda, 08:04

Németországban  befejeződött kedden délután a repülőtereken a szolgáltatói ágazat szakszervezetének (ver.di) figyelmeztető sztrájkja, amely miatt több száz járatot kellett törölni.

    A munkabeszüntetés miatt összesen 11 németországi repülőtéren állt le rövidebb-hosszabb időre a forgalom. Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén a napi 1.300 járat közül 450-et kellett törölni, a Lufthansa, a legnagyobb német légitársaság pedig több mint 400 járatot törölt az országos menetrendjében keddre betervezett 1.850 közül.

    A ver.di a közszférában zajló bértárgyalások szerdai fordulója elé időzített figyelmeztető sztrájkkal a béremelési követelésének kívánt nyomatékot adni. A szakszervezet 6,5 százalékos, és legkevesebb havi 200 eurós fizetésemelést követel a közszférában dolgozó 2 millió munkavállalónak. A munkaadói oldal ajánlata 3,3 százalékos emelés két évre korlátozva, és 200 eurós egyszeri juttatás.

    A munkabeszüntetés március eleje óta tart megszakításokkal, és mindig más-más tartományokban. Kedden a repterek mellett Hamburgban, Rajna-vidék–Pfalz és Saar-vidék tartományban sztrájkoltak, több településen például nem szállították el a szemetet, egyes városokban zárva tartottak az óvodák, és voltak kórházak, ahol csak a halaszthatatlan műtéteket végezték el.

    Frank Bsirske, a ver.di vezetője a frankfurti repülőtéren tartott szakszervezeti gyűlésen mondott beszédében kiemelte, hogy a keddi sztrájk „az utolsó figyelmeztetés" volt, és hamarosan határozatlan idejű általános sztrájk következhet, ha a munkaadói oldal nem fogadja el a követeléseket.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az utolsó figyelmeztetés a németországi repülőtereken.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector