Startlaphoz Csatlakozz!

Fővárosi Közgyűlés

Elnapolták a kórházak átadásával kapcsolatos döntést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 26. hétfő, 12:48

Elnapolta a Fővárosi Közgyűlés a fővárosi fenntartású egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodástervezettel kapcsolatos döntést hétfői, rendkívüli ülésén.

    A dokumentum azért került ismét a testület elé, mert a főváros által tavaly december végén szignált háromoldalú megállapodást a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem írta alá.

     A GYEMSZI március 9-én a fővárosnak egy pontosított változatot juttatott el, amely lényeges elemeiben nem tér el a korábbiaktól. Szentes Tamás egészségügyi főpolgármester-helyettes ugyanakkor jelezte, hogy az intézet kiegészítené az általános jogutódlásról szóló pontot, erről a főváros további tárgyalásokat tart indokoltnak.

    A GYEMSZI 823 millió 891 ezer forint átutalását várja a fővárostól, ami a városvezetés szerint elfogadhatatlan követelés. A főváros külön megállapodást kötne a megkezdett és január 1-jén folyamatban lévő beruházási, fejlesztési feladatokra vonatkozó kötelezettségvállalásokról, a főváros által az egészségügyi intézményeknek nyújtott visszatérítendő támogatásokról, az állami tulajdonba nem került ingatlanok köréről, valamint a Budapesti Egészségközpont (BEK) Zrt. részvényeiről.

     Tarlós István főpolgármester a napirend vitájában jelezte, hogy célszerű ellenőrizni az átadás-átvételben érintett ingatlanok jegyzékét, amit az egészségügyi bizottságnak javasolt. Mint indokolta, sem a fővárosnak, sem az államnak nem érdeke, hogy később esetleg kiderüljön, hogy jogszabályba ütközhet egyes épületek átadása.

    Jelezte: annak ellenére kéri a napirend elnapolását, hogy a vonatkozó határozat hiányában a főváros mulasztásos törvénysértést követ el. Az elnapolást egyhangúlag támogatták a képviselők.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elnapolták a kórházak átadásával kapcsolatos döntést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector