Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: mi jöhet még? Az internetadó kiveri a biztosítékot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 22. szerda, 10:51
Az internetadó híre kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, a vegyipari ágazat tiltakozik a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozása ellen. Éppen most készül elvágni, kézi irányításra állítani a fiatalok jövőjét a kormány –szögezi le a VDSZ, amelynek vezetői szerint a nethasználat megadóztatása újabb ok lesz arra, hogy a fiatalok elhagyják az országot. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a megdöbbentő tervnek a bevezetése ellen szerveződik. 

   Most készül szétverni Magyarország jövőjét a kormány az internetadó kivetésével –írja közleményében a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A VDSZ végtelenül felháborítónak tartja a tudáshoz és tájékozódáshoz való jog korlátozását, ezért kész elsőként támogatni minden megmozdulást, amely ennek a bevezetése ellen irányul –szögezi le a szakszervezet elnöke. Székely Tamás döbbenetesnek tartja, hogy az adó ötletgazdái éppen az oktatás, a fiatalok és az idősebb generáció széleskörű tájékozódásának alapját, az internethasználatot készülnek megvonni az emberek nagy többségétől, miközben tudásról, korszerű oktatásról kampányol a kormány. Ezzel az intézkedéssel –amennyiben véghezviszik - végérvényesen megfosztják a korszerű fejlődés lehetőségétől a magyarokat, s megpecsételik az egész ország sorsát a döntéshozók –állítja Székely. Ha ezt hagyjuk, akkor ebben az országban mindent meg lehet tenni –jelentette ki a mintegy 30 ezer tagot tömörítő VDSZ elnöke, aki szerint senki nem gondolhatja komolyan, hogy a pluszköltséget jelentő adót a szolgáltatók nem fogják valamilyen formában a felhasználókra hárítani. Az elnök leszögezi: az internethasználat korlátozása újabb ok arra, hogy a fiatalok külföldön keressék a boldogulásukat. A vegyipari ágazatban kiemelkedően sok diplomás, felsőfokú végzettségű szakemberre lenne szükség, ám a szakképzési rendszer szétverése miatt egyre nehezebb fiatal vegyészekre találni. A szakszervezet ezért –is –tartja kiemelten fontosnak a korszerű oktatás fenntartását, amely ma már internet nélkül elképzelhetetlen.

  Az internetadó bevezetése nemcsak az emberek munkájába, életébe való drasztikus beavatkozás, hanem olyan intézkedés, amely versenyhátrányba hozza a gazdaságot, az egész országot. A VDSZ elsőként tiltakozik ennek a döbbenetesen konzervatív, sőt a fejlődést kifejezetten akadályozó adónak a bevezetése ellen. A kormány által képviselt unortodoxia nem taszíthatja vissza az országot a középkorba, s nem hozhatja behozhatatlan versenyhátrányba a nemzetközi piacon –szögezi le az elnök, aki szerint a kormány jobban tenné, ha a tömegeket hátrányosan érintő újabb intézkedések kimódolása helyett a közös teherviselés módjának kidolgozásán fáradozna, s azon ötletelne, hogyan lehetne a gazdagokat, a magas keresetűeket is érintő progresszív adózást, második kulcsos rendszert bevezetni. A VDSZ támogat minden megmozdulást, amely az interneadó bevezetése ellen szerveződik. Bár közhely, sajnos mégis úgy tűnik, hogy igaz: a kormány előbb, utóbb a levegővételért is megadóztatja az embereket –állítja az elnök.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: mi jöhet még? Az internetadó kiveri a biztosítékot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector