Startlaphoz Csatlakozz!

HDSZ: Késik a kormányzati mentőakció a Gyulai Húskombinátban

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. december 18. kedd, 20:57
A Gyulai Húskombinátban az állam nevében eljáró felszámoló és a Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) közötti konzultáció a csoportos létszámleépítésről december 20-ával várhatóan befejeződik.
 
    Amennyiben az állam, mint megbízó más utasítást nem ad a nevében eljáró felszámolónak, a jelenlegi állás szerint karácsonyra 300 gyulai munkavállaló megkapja az előzetes értesítést az elbocsátásáról. Minden valószínűség szerint ezzel a még szerény termelés is befejeződik, megszűnik annak az esélye, hogy Gyulán termelő felszámolási eljárás menjen végbe. Lenullázódnak az eddigi kormányzati erőfeszítések a munkahelyek megmentésére, csorbát szenved az ügyben megnyilatkozó politikusok szavahihetősége. Ha nem jelenik meg konkrét intézkedésekben a korábban bejelentett, majd a HDSZ 2012. december 8-i demonstrációja után megerősített kormányzati elkötelezettség a húsipari munkahelyek megmentésére, ha tovább késlekedik a kormányzati döntés, az a Gyulai Húskombinát végét jelentheti.
 
    A patinás cég az elmúlt 144 évben túlélt két világháborút, világválságot, államosítást és privatizálást, de nem éli túl a globalizált világgazdaság kihívásait, a hazai piacon zajló gyilkos versenyt, a feketegazdaság okozta hátrányokat. Kudarcnak bizonyul a HAGE agráripari társaság, mint szakmai befektető közel 18 évi tulajdonlása is. A végeredmény: elbocsátó levél a karácsonyfa alá ugyanúgy, mint korábban a kapuvári húsipari cég munkavállalóinak. A sors fintora, hogy miután stratégiai cégekről van szó és így az állam a felszámoló, ténylegesen a Kormány szünteti meg a húsipari munkahelyeket.
 
Budapest, 2012. december 18.
 
HDSZ Elnöksége nevében
 
Kapuvári József
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - HDSZ: Késik a kormányzati mentőakció a Gyulai Húskombinátban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector