Startlaphoz Csatlakozz!

Húsipari Dolgozók Szakszervezete: gyors cselekvéssel menthetők meg a gyulai munkahelyek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. október 17. szerda, 17:20
A Gyulai Húskombinát Zrt., mint stratégiai húsipari cég, felszámolási helyzetbe került. A piaci pozíciók megőrzését szolgáló lépések határozott, gyors megtétele adhat esélyt a munkahelyek megőrzésére. Ehhez a szaktárca segítségét kéri a szakszervezet.  
 
    A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) is a felszámolást látta olyan egyedüli megoldásnak, amely lehetővé teheti a cég továbbélését, a munkahelyek megtartását. Erre azonban csak akkor van reális esély, ha a felszámolási eljárás megindítása gyors tempóban történik, a piac kívánalmai szerinti ütemezésben születnek meg a szükséges intézkedések. Ha a felszámoló megjelenése, intézkedései elhúzódnak, az illetékesek minden határidőt kitöltenek, akkor akaratlanul is hozzájárulhatnak a munkahelyek megszűnéséhez. A HDSZ azt tapasztalta hasonló esetekben, hogy a piacok nem várnak. Ha egy cég nem szállít rendszeresen és időben, nagyon gyorsan elveszítheti a vevőit, a konkurencia legyőzi. Az időtényezőnek ezért döntő jelentősége van a felszámolás folyamatában, hiszen a bajba került cég működése, termelése már előzőleg sem volt százszázalékos. A rendes termelési szint helyreállása, a munkahelyek megmaradása csak abban az esetben lehetséges, ha a felszámoló megjelenése forrásbevonással jár együtt, mivel így az üzem működése megindulhat, illetve helyreállhat.
 
    A HDSZ, mint a stratégiainak minősített húsipari vállalatokért kormányzati felelősséget viselő miniszterhez, a Földművelésügyi Miniszterhez fordult egyeztetést kezdeményezve a gyulai munkahelyek megmentése érdekében. A HDSZ azt szeretné elérni, hogy kormányzati támogatást kapjon a felszámoló a gyors és hatékony fellépéshez. Az egyeztetés során megbeszélni kívánt kulcsszavak: munkahelyek megőrzése, az eljáró intézmények gyorsasága, forrásbevonás, piacok elvesztésének megelőzése.
 
    Amennyiben a Gyulai Húskombinát felszámolása nem ennek jegyében történik, a szakszervezet megítélése szerint eltűnhetnek a gyulai munkahelyek.

Budapest, 2012. október 17.
HDSZ Elnöksége nevében
 
Kapuvári József

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Húsipari Dolgozók Szakszervezete: gyors cselekvéssel menthetők meg a gyulai munkahelyek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector