Startlaphoz Csatlakozz!

Mindenhol szülessenek bérmegállapodások - Állami vállalatoknál is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. máj. 10. péntek, 13:44
„A köztulajdonban álló, az embereket szolgáló vállalatok becsületes munkát végző munkavállalóinak is jogos követelése, hogy keresetük értéke ne romoljon tovább. Követeljük, hogy az állami vállalatok esetében mindenhol szülessenek bérmegállapodások.” - fogalmazott április tizedikei közleményében az MSZOSZ. Van, ahol azóta megállapodásokat írtak alá, de több helyen ez még égetően hiányzik, például a Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonában álló társaságoknál, vagy a vasutasoknál. Ezért emel szót ismét az MSZOSZ és hívja fel a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára közleményében.


Közlemény


    A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége április 10-i közleményében hívta fel a figyelmet az állami tulajdonú társaságok dolgozóinak tarthatatlan bérhelyzetére.

    „A köztulajdonban álló, az embereket szolgáló vállalatok becsületes munkát végző munkavállalóinak is jogos követelése, hogy keresetük értéke ne romoljon tovább. Követeljük, hogy az állami vállalatok esetében mindenhol szülessenek bérmegállapodások.”

    Érthetetlennek és igazságtalannak tartjuk, hogy miközben számos jelentős területen –például a Magyar Postánál, a Volán társaságoknál, - megszülettek a bérmegállapodások a Magyar Villamos Művek Zrt tulajdonában álló társaságoknál máig nincs béremelés. Ez a súlyos diszkrimináció azokat a dolgozókat érinti akik a magyar emberek mindennapi életéhez szükséges minőségi szolgáltatást biztosítják.

    Elfogadhatatlan a vasutasok kereseti helyzete is. Az ez évtől életbe lépett munkajogi szabályok okozta keresetcsökkenést tovább súlyosbítja, hogy a MÁV-nál is megrekedtek a bértárgyalások.

    Minden magyar munkavállaló jogos igénye, hogy növekedjen a bére, függetlenül attól, ki a tulajdonosa az adott vállalkozásnak.

    Ennek felelősségét, és ebből adódó feladatait egyelőre az állam, mint tulajdonos nem érzi.

    Ismételten követeljük ezért, hogy haladéktalanul szülessenek ezen a két fontos területen is bérmegállapodások.

Budapest 2013. május 10.

MSZOSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mindenhol szülessenek bérmegállapodások - Állami vállalatoknál is.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector