Startlaphoz Csatlakozz!

Kritizálás, kiközösítés, megalázás

Mi számít munkahelyi terrornak?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 05. péntek, 17:42

Egy cégvezetőnek tudnia kell, hogy hol a határ: tisztában kell lennie azzal, hogy mit tehet meg az alkalmazottaival, és mi az, amit már nem. Ugyanígy fel kell tudnia ismerni azt is, ha a cégnél mások lépik át a határt, és a kollégáikat, beosztottjaikat terrorizálják. Hogyan ismerhető fel a munkahelyi terror, és mit tehetünk ellene? – olvasható a sikeresceg.hu oldalán.

   A munkahelyi bántalmazásnak több formája ismert, ide tartozik többek között a szóbeli bántalmazás, a megfélemlítés, a zaklatás, a terror és a kiközösítés. A terror irányulhat a felettesektől a beosztottak irányába, de akár a munkatársak is terrorizálhatják egymást.
 
   Nem minden vezető alkalmas a feladata elvégzésére, és egyesek az alkalmatlanságukat a beosztottak terrorizálásával igyekeznek kompenzálni. Az ilyen vezetők hatalmi helyzetükkel visszaélve rendszeresen nyilvánosan kellemetlen helyzetbe hozza, megalázzák alkalmazottait. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, nem minden nyilvános feddés számít munkahelyi terrornak. A szigorú elvárásokat támasztó vezetők időnként kiemelhetik a csapat vagy egyes beosztottak erősségeit, gyengeségeit, rákérdezhetnek függőben lévő projektekre, érdeklődhetnek a munka menetéről. Ettől azonban még nem zaklatják az alkalmazottakat. Munkahelyi terrorról akkor beszélünk, ha a vezető nem szakmai érveket sorol, helyette piszkálja, kritizálja, bántja a beosztottjait, még akkor is, ha a munkát rendszeren elvégezte az alkalmazott. Általában ez sem magától alakul ki. Talán egy korábbi családi vagy munkahelyi sérülés, a rá bízott teher miatti túlzott stressz lehet az oka.
 
   Nemcsak a vezetők, de a munkatársak is terrorizálhatják egymást. Egy jó vezetőnek ezeket a helyzeteket is fel kell ismernie, és mihamarabb kezelnie kell. A munkatársak kritizálhatják vagy kiközösíthetik egyikőjüket, viccek, pletykák célpontjává tehetik, és akár ellehetetleníthetik a munkahelyi létét. Ha azt látod, hogy az egyik alkalmazottad rendszeresen feszült, szorong, retteg, vagy rosszul érzi magát a munkahelyén, szétszórt, sokat hibázik a munkájában, érdemes odafigyelned rá. Időnként nézd meg, hogy hogyan teljesít a munkájában, milyen körülmények között dolgozik, hogyan bánnak vele a munkatársai. Kérdezd meg a feletteseit és a munkatársait arról, hogy hogyan vélekednek róla, milyennek látják. Beszélgess el az alkalmazottal is, kérdezd meg, hogy érzi magát, fél-e valamitől vagy valakitől. Hagyj időt, hogy megnyíljon, esetleg később térj vissza a beszélgetésre.
 
   Előfordulhat, hogy a bántalmazott munkavállaló magát hibáztatja a történtekért, vagy egy idő után feladja a küzdelmet és felmond. Tégy meg minden tőled telhetőt azért, hogy ezt megelőzd: beszélgess el a problémáról az érintettekkel, ha úgy érzed, hogy szükség van rá, kérheted a HR-es vagy egy pszichológus segítségét is.

Forrás: Sikerescég.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mi számít munkahelyi terrornak?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector