Startlaphoz Csatlakozz!

Fel kell tartóztatni a „szociális turizmust”

Brit Liberális Demokraták: a bevándorlás jót tesz Nagy-Britanniának

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 07. kedd, 08:24

 Nagy-Britanniának előnyére válik a bevándorlás - mondta hétfőn a brit Liberális Demokraták egyik legmagasabb rangú politikusa, homlokegyenest szembefordulva a nagyobb koalíciós partner, a Konzervatív Párt élesen bevándorlásellenes retorikájával.

    Vince Cable, aki az üzleti ügyek miniszterének tisztségét viseli a konzervatív-liberális kormánykoalícióban, a Liberális Demokraták Glasgowban zajló éves kongresszusán felszólalva kijelentette: a liberális pártra az a súlyos felelősség nehezedik, hogy a bevándorlás kérdésében „a józan ész, a komolyság és az értelem hangját hallassa a pánik, az előítélet és a pesszimizmus szószólóival szemben”.

    „A kellemetlen igazság az”, hogy a bevándorlók óriási többsége, akár az Európai Unión belülről, akár máshonnan érkezik, kézzelfogható hasznot hajt a brit gazdaságnak, mivel értékes szakképzettséget hoz magával - tette hozzá a veterán liberális politikus.

    Cable szerint is ellenőrzés alatt kell tartani a bevándorlást, és fel kell tartóztatni a „szociális turizmust”, vagyis azt, hogy egyes bevándorlók csak a jóléti ellátásokért költöznek más uniós államokba. A liberális demokrata miniszter szerint ugyanakkor ez nem mehet az egységes európai piac és az EU-n belüli szabad munkaerő-áramlás rovására.

    Vince Cable hétfői okfejtése frontálisan szembemegy a Konzervatív Párt által az uniós bevándorlásról alkotott állásponttal.

    David Cameron konzervatív párti miniszterelnök az elmúlt hetekben is többször kijelentette, hogy nem lehet korlátlan jognak tekinteni az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgást. Cameron szerint meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a régi tagállamok csak akkor engedhessenek be munkavállalókat az EU-hoz újonnan csatlakozó országokból, ha azok gazdasági fejlettsége az övékéhez hasonló szintet ér el.

    Ugyanezt az álláspontot fejtette ki a hétvégén Iain Duncan Smith munkaügyi miniszter, aki korábban a kormányzó Konzervatív Párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje is volt. Duncan Smith a The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjúban kijelentette: az uniós bevándorlás szabályozását a tagállamok hatáskörébe kell visszautalni.

    Hozzátette: az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás koncepciója csak olyan országok között alkalmazható, amelyek gazdasága nagyjából azonos fejlettségi szinten áll, de nem használható arra, hogy a szegényebb tagországok munkavállalói „szabadjegyet kapjanak” a gazdagabb társállamokba.

    A miniszter „katasztrófának” nevezte, hogy a Munkáspárt vezette előző brit kormány a 2004-es EU-bővítés után nem élt a lehetséges átmeneti korlátozásokkal, és ennek nyomán 1,5 millió kelet-európai EU-munkavállaló települt át Nagy-Britanniába.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Brit Liberális Demokraták: a bevándorlás jót tesz Nagy-Britanniának.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector