Startlaphoz Csatlakozz!

Befagyaszthatja a kormány a közlekedési támogatásokat a következő években

Drágább lesz a nyugdíjas- és a diákbérlet?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 15. szerda, 15:20

A ciklus végéig több mint a GDP egy százalékával csökkenti a kormány a szociális juttatásokat - ami, tekintettel az emelkedő nyugdíjkiadásokra, illetve a nyugdíjak reálértékének vállalt megőrzésére, az ezen kívüli ellátások terén ennél nagyobb mértékű visszafogást jelent majd - derül ki a Világgazdaság cikkéből. Az idei szinten fagyaszthatják be a közlekedési támogatásokat, vagyis ha a vasút- és busztársaságok vagy az üzemeltető önkormányzatok nem találnak más ellentételezést, emelniük kell a diák- és nyugdíjas bérletek árát.

   A lap írása felidézi, hogy  2017-re a kabinet a konvergenciaprogram alapján a GDP 45 százaléka alá kívánja szorítani a kiadások szintjét. Ez öt százalékpontos mérséklődés, amelyben jelentős szerepet kap a szociális kiadások visszafogása: jelenleg a nemzeti össztermék 14,8 százalékát fordítja az állam pénzbeni juttatásokra, amit a ciklus végéhez közeledve 13,7 százalékra kíván leszorítani. A nemzetgazdasági tárca le is írta, hogy az uniós támogatások várt mérséklődésének a kiadási szintet automatikusan csökkentő hatásán kívül itt lesz a legnagyobb a visszalépés. Mindez azt jelenti: reálértékben több mint 7 százalékkal csökkennek majd három év alatt az állami ellátások - összességében.
 
   A konvergenciaprogram szerint továbbá a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-támogatások, valamint a közgyógyellátási kiadások növekedése is elmarad majd a várható inflációtól.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Drágább lesz a nyugdíjas- és a diákbérlet?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector