Startlaphoz Csatlakozz!

A bolti eladó is egy intelligens gép lesz

A robotok dolgozhatnak vasárnap?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 10. kedd, 10:43

Nem csak a fizikai munkások vannak veszélyben: húsz éven belül a bolti eladó is egy intelligens gép lesz – írja az Origo.

  Húsz éven belül gépek tölthetik be napjaink állásainak felét: a robotok nem csak a gyártásban segédkeznek, az eladókat és a szellemi munkásokat is helyettesíteni fogják. Ezt a londoni Future of Work, vagyis a munka jövője című konferencián jelentették be az Oxford Egyetem szakértői által készített tanulmány nyomán.
 
Az állások csaknem felét veszélyeztetik a robotok
 
  Az amerikai kutatók az amerikai statisztikai hivatal adatait elemezték komplex gépi tanulási algoritmusokkal. A vizsgálat eredményei szerint a következő 20 év során az amerikai állások 47 százalékát fenyegetik a robotok - írja a Huffington Post.

   Michael Osborne, a kutatás egyik vezetője szerint a legnagyobb veszélyben a targoncák, mezőgazdasági gépek vagy kamionok vezetőinek állásai vannak, a szakértői előrejelzések szerint ezeket fogják átvenni leghamarabb az intelligens gépek.
 
A bolti eladó is robot lesz
 
  Gépekkel válthatják ki a bolti eladók és az üzletkötők munkáját is, a robotok ugyanis hatalmas adatbázisok elemzésével hatékonyabban képesek megjósolni a vásárlói igényeket az emberi kereskedőknél.
 
   A robotok elterjedésével csak a társadalom viszonylag kis része jár jól, azoknak a vállalkozásoknak a tulajdonosai, akik a gépeket birtokolják és működtetik. A középosztály tagjai közül pedig sokan fogják elveszíteni állásaikat a robotok megjelenése miatt.
 
Nem csak a gazdag országok sajátsága
 
  Anthony McAfee, az MIT digitális üzlettel foglalkozó részlegének egyik vezetője szerint ez nem csak az Egyesült Államokra jellemző trend lesz.

   McAfee szerint a robotok nem csak a leggazdagabb országokban veszik át az emberi munka nagy részét, Kínában, Indiában és Mexikóban is gépek dolgoznak majd az emberek milliói helyett. Ezek az országok saját polgáraiknál olcsóbb munkaerőt már csak a gépekben találhatnak. Az emberek számára megmaradó állások a kreatív és szociális feladatokkal kapcsolatosak - nyilatkozta Osborne.

Forrás: Origo


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A robotok dolgozhatnak vasárnap?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector