Startlaphoz Csatlakozz!

Megnő a szívroham kialakulásának kockázata

A hosszú munkaidő káros a szívnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 13. hétfő, 09:37

Itt az ideje, hogy a hosszú munkaidőt is felvegyük a szívbetegségek kockázatainak listájára. Egy új tanulmány szerint a munkatársaiknál többet dolgozó angol irodai dolgozókban jelentős mértékben megnőtt a szívroham kialakulásának kockázata – írja a betegszoba.hu.
 
  A University College London tanulmányából az derül ki, hogy a legalább napi tizenegy órát dolgozó alkalmazottakban 67 százalékkal nagyobb a szívbetegség kialakulásának kockázata, mint a napi 7-8 órát dolgozókban.
 
  Dr. Gregg C. Fonarow, az amerikai UCLA kardiológus professzora szerint számos tényező járulhat hozzá a kockázat növekedéséhez a hosszabb munkaidőt töltők esetében. A sokat dolgozóknak kevesebb idejük marad a testmozgásra, az egészséges étkezésre és a rendszeres orvosi vizsgálatokra, és valószínűleg nagyobb stressznek vannak kitéve, kevesebbet alszanak, és a szív-érrendszeri betegségekhez hozzájáruló más viselkedéseket is folytatnak.
 
  Az Annals of Internal Medicine április 5-i számában megjelent tanulmány során 711 brit közalkalmazottat vizsgáltak 1991 és 2004 között. Amellett, hogy 67 százalékkal megnövelte a szívbetegség kockázatát, a napi legalább tizenegy óra munka egyeseket teljesen más kockázati kategóriába helyezett. A kutatók ugyanakkor hangsúlyozták, a vizsgálat nem erősített meg közvetlen ok-okozati összefüggést a túlórázás és a szívbetegség kialakulása között.
 
  A fejlett országokban egyre gyakoribb jelenségnek számít a rendkívül hosszú munkaidő, ami megnövelheti a dolgozók esélyét a szívkoszorúér betegségre. Korábbi európai és japán kutatások hasonló összefüggést mutattak a hosszú munkaidő és a szívroham között, és az új eredmények segíthetnek az életmóddal kapcsolatos intervenciókra és a szívbetegség elleni kezelésekre vonatkozó döntésekben. Amennyiben további kutatások is megerősítenék az összefüggést, a kutatók szerint egyszerűen és alacsony költséggel hozzá lehetne adni a fizikális vizsgálatokhoz a munkaidővel kapcsolatos kérdőíveket.
 
Forrás: betegszoba.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A hosszú munkaidő káros a szívnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector