Startlaphoz Csatlakozz!

Kötelezettségszegési eljárás

Kezdődik a per, ami megboríthatja a magyar cafeteria-rendszert

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 27. hétfő, 16:12

Már májusban megtartják az első tárgyalást a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegésiügyben – írja a HVG.

  Már két hét múlva, május 12-én előveszi az Európai Bíróság a magyar cafeteria rendszerrel kapcsolatban indított kötelezettségszegési ügyet, és megtartja az első tárgyalást. Ezzel kezdetét veszi a per, amely a jelenlegi cafeteria-rendszer végét jelentheti, esélyes ugyanis, hogy a magyar kormány elbukja.
 
  Az Európai Unió az Erzsébet-utalványok és a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) miatt indított kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben. A vizsgálatból nyilvános vita, majd per lett, amit az EU április 10-én indított az Európai Unió Bírósága előtt.
 
  Az ügy előzménye, hogy a magyar állam kiebrudalta az étkezésijegy-piacról a cégeket. 2011 novemberében egy zárószavazás előtti javaslatként az adótörvényekbe szuszakolták az Erzsébet-utalvány 2012-es bevezetését. Alig egy év elteltével az adótörvények változása után az állami étkezésijegy-kibocsátó gyakorlatilag monopolhelyzetbe került. Hasonló folyamatok zajlottak le a SZÉP-kártyával is.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kezdődik a per, ami megboríthatja a magyar cafeteria-rendszert.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector