Startlaphoz Csatlakozz!

A Balassi Intézetnél a legmagasabb az egy főre jutó személyi kiadások összege

Hatalmas béremelések voltak a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 28. csütörtök, 09:41

Csillagászati bérnövekmények Szijjártó minisztériumában. Különösen a magyar kultúrát külföldön terjesztő Balassi Intézetnél és az állami befektetési ügynökségnél ugrottak meg a bérek – írja a vs.hu.

  A külgazdasági és külügyminisztérium a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a parlamenti kérdésére tette közzé, miként alakult a létszám és a bérköltség az elmúlt négy évben a szaktárcánál. Szijjártó Péter válaszából kiderül, hogy a minisztérium hat érintett szervezeténél 2014-ben mintegy 40 százalékkal több embert, 764 munkatársat foglalkoztattak, mint 2011-ben. Ezek közül csak a Magyar Nemzeti Kereskedőház az új intézmény, a többi már négy évvel korábban is létezett.
 
  Jelenleg a Balassi Intézetnél a legmagasabb az egy főre jutó személyi kiadások összege, meghaladja az évi 16,2 millió forintot. Ez tehát a nettó bér és a rá rakodó közterhek, amelyet a munkaadó és a munkavállaló együtt fizet meg.
 
  Ez az összeg az Eximbanknál 11,2 millió forint, az exporthitel-biztosítónál 11,3 millió forint, a kereskedőháznál 11,1 millió, a Nemzeti Befektetési Ügynökségnél pedig átlagosan 9,2 millió forint.
 
  A legjelentősebb bérugrás a befektetési ügynökségnél és a magyar kultúra külföldi terjesztéséért felelős Balassi Intézetnél történt. 2011-ben a Balassiban még csak átlagosan 9,8 millió forint személyi juttatás járt egy főnek, a befektetési ügynökségnél pedig csak 5,7 millió forint.
 
  Az abszolút vesztes a kutatással foglalkozó Külügyi és Külgazdasági Intézet. A létszám ugyan 20-ról 35 főre nőtt, de az egy főre eső juttatás a 2011-es 3,2 millióról egészen 2,2 millió forintig apadt a hivatalos nyilvántartás szerint.
 
Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hatalmas béremelések voltak a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector