Startlaphoz Csatlakozz!

Hallgatói értékelések

Palkovics: még az idén szabályozhatják az oktatói minősítési rendszert

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 26. péntek, 16:23

Még az idei évi jogalkotási tervben szerepel az oktatói minősítési rendszer kialakításának szabályozása és a felsőoktatási államtitkárság dolgozik az oktatói bérek rendezésének előkészítésén is - közölte Palkovics László felsőoktatási államtitkár pénteken.

     Az államtitkár online fogadóóráján újságírói kérdésre jelezte: a tervezett minősítési rendszerben figyelembe akarják venni az oktatói munka hallgatói véleményezését.

    Palkovics László hozzátette: a hallgatói értékelések jelenleg is nyilvánosak a tanszékek és a kollégák számára, a kérdés az, hogy ezen a körön kívül is nyilvános lesz-e: ma az érintett oktató dönthet a publikálásról.

    Az alacsonyabb vagy magasabb értékű hallgatói minősítés a komplex minősítési eredményt befolyásolja majd, a végeredmény pedig az oktató szakmai elismerésén túl akár többletjuttatásokat és jutalmakat is eredményezhet - jelezte.

    További kérdésre kitért arra is, hogy az oktatói bérrendezés előkészítése elkezdődött, dolgoznak az előterjesztésen, s az egyeztetések zajlanak a kormányon belül. Ütemezésről, tartalomról a későbbiekben tudnak majd nyilatkozni.

    Az MTI Corvinus Egyetem jövőbeni működését érintő kérdésére Palkovics László azt közölte: az egyetem még dolgozik az anyagon, előreláthatólag július végéig készül el a végleges változat.    

    Időközben a Magyar Nemzeti Bank és a Corvinus Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást készít elő, amelyet szintén figyelembe fognak venni - jegyezte meg a felsőoktatási államtitkár.

    Arra, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája többször jelezte, csúsznak a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak utalásai, azt válaszolta: ez egy féléves ösztöndíj, amit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) két részletben utal ki az ösztöndíj odaítélését követően.

    Aki havi utalást vár, az ezt késésként élheti meg, de teljesen indokolatlanul: ez nem egy havonta, meghatározott időben utalandó ösztöndíj - rögzítette Palkovics László, hozzátéve: a késés tehát nem értelmezhető.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Palkovics: még az idén szabályozhatják az oktatói minősítési rendszert.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector