Startlaphoz Csatlakozz!

Gulyás Gergely:

A munkahelyteremtés a következő négy év egyik legfontosabb feladata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 18:20

A kormány egyik legfontosabb feladata a munkahelyteremtés, ez kell a társadalmi és gazdasági stabilitáshoz, és ez garantálja hosszú távon a fenntartható növekedést - mondta Gulyás Gergely, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója a visegrádi országok (V4) 2013-as kormányzati teljesítményét értékelő konferencián, csütörtökön Budapesten.

    A Nézőpont Intézet rendezvényén Gulyás Gergely kiemelte: a jó kormányzás elsődleges mércéje, hogy egy párt, illetve kormány népszerűsége elegendő-e ahhoz, hogy a választók bizalmát ismét kiérdemelje. Magyarországon ennek a kritériumnak megfelelt az elmúlt négy év kormányzása, de „nem lehet elbízni magunkat”, a rövid távú győzelem önmagában nem feltétlenül igazolja a jó kormányzást - közölte.

    A jó kormányzás társadalmi és gazdasági feltételeinek tekintetében sikerült előrelépni az elmúlt négy évben; Magyarország visszakapaszkodott abból a mélységből, ahová a 2006 és 2010 közötti baloldali kormányzás juttatta - mondta.

    Gulyás Gergely emlékeztetett: Magyarország komoly gazdasági nehézségekkel küzdött, és bár a helyzet ma sem „rózsás”, vannak eredmények, például megszűnt az ország elleni túlzottdeficit-eljárás, beindult a gazdasági növekedés, alacsony az infláció, és magas a munkavállalók száma.

    Ugyanakkor arról is beszélt, hogy komoly társadalmi problémák is vannak: az ország régiói között jelentősek a fejlettségbeli különbségek. Remélhetőleg sikerül a befektetőket Magyarország északkeleti részére vonzani - tette hozzá. 

    Kitért még a magyar-roma együttélés, a munkanélküliség és az elszegényedés kérdésére is, mint mondta, ezekre is megoldást kell találni, hogy versenyképes legyen az ország.

    Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője hangsúlyozta: a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közül Magyarország a politikai stabilitás és a társadalmi viszonyok alapján az élen áll. Közölte: a politikai stabilitás rendkívül fontos, hiszen ennek hiányában nem lehet következetes társadalompolitika és fenntartható gazdaságpolitika sem. 

    Ugyancsak lényeges szempont volt a kutatásban a gazdasági perspektíva is: e tekintetben Lengyelország áll az élen, amely nemcsak a visegrádi országok között, de az Európai Unión belül is vonzó befektetési célpont - mondta.

    Fodor Csaba úgy vélte, ha folytatódnak a V4 tagjainál tapasztalt kedvező trendek, a régió az EU éllovasa lehet a jó kormányzás szempontjából. A további sikerek érdekében minden országnak tudatosan összpontosítania kell figyelmét az eddig is következetes költségvetési politikára, a sikeres monetáris politikára és a növekedést ösztönző fejlesztéspolitikára- tette hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkahelyteremtés a következő négy év egyik legfontosabb feladata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector