Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre nő a betöltetlen álláshelyek száma

Korlátozza a gazdaság bővülését az informatikusok hiánya

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 24. csütörtök, 10:21

 Minden évben nő a betöltetlen informatikai álláshelyek száma, ami korlátot jelent a gazdaság bővülésében - írta a Népszabadság csütörtökön.

    A hazai GDP 12 százalékát előállító cégeket tömörítő Informatikai Vállalkozások Szövetsége szerint, ha be tudnák tölteni azt a tízezer munkahelyet, amelyet az ágazatban 2013-ban regisztráltak, az 120 milliárd forinttal növelné a bruttó hazai terméket. Tizenötezer új informatikai munkahely létrehozása pedig már egyszázalékos GDP-növekedést eredményezne. 

    A lap cikke szerint az ingyenes nyelvtanfolyam, a fitneszbérlet és az egyéb céges juttatások ma már nem vonzóak az informatikai mérnökök számára. Olyan súlyos munkaerőhiány van ugyanis a magyar IT-piacon, hogy az álláskeresők nagy többsége nyugodtan válogathat a cégek között aszerint, hogy mennyire egyedi a látásmód, mennyire szabad a munkastílus vagy épp mennyire számít „szexinek” a cég. A fizetés nem lényeg, a jól képzett mérnökök annyit kérhetnek, amennyit nem szégyellnek. 

    Fejlesztőként junior pozícióban nettó 180 ezer forint körül indulnak a havi fizetések a fővárosban, a plafon pedig szinte a csillagos ég, az egymilliós fizetések egyáltalán nem számítanak extrémnek. Igaz, ennyi pénzt már tényleg csak a kivételes képességű programozók kaphatnak - teszik hozzá.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Korlátozza a gazdaság bővülését az informatikusok hiánya.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector