Startlaphoz Csatlakozz!

Független Egészségügyi Szakszervezet: Újraélesztés helyett, utolsó kenet?!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 07. kedd, 16:04
A krízis helyzetben lévő egészségügy számára reménykeltően indult a 2012-es év. Tárgyalóasztalhoz ültek az ágazatot képviselő testületek, szervezetek, érdekvédelmi szervezetek, köztük a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) és  Dr. Szócska Miklós államtitkár úr vezetésével az Egészségügyi Államtitkárság képviselői. Az egészségügy megmentése, a humán krízis helyzet feloldása, a súlyos bérfeszültség megoldása a tárgyalások fő témája.

    A alkalmazottak, akik így is messze az átlag alatti jövedelemmel rendelkeznek, napi megélhetési gondjaik vannak, február első napjaiban azzal szembesültek, hogy több ezer forinttal kevesebb a fizetésük. Újabb terhek , újabb elvonások béremelés helyett!  A Kormány 299/2011. (XII . 22.) Korm. rendelete a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelés 2012. évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről és a 371/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet a 2012. évi bérkompenzációról nehezen értelmezhető, a végrehajtása a munkáltatóknál késedelmes.

    A kötelező továbbképzés már eddig is nagy anyagi terheket rótt az egészségügyi szakdolgozókra. A 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól, tovább növeli terheinket. A rendszerből most már olyanok is ki fognak esni, akik nem tudják a pont szerző tanfolyamok magas díjait vállalni!

    Az egészségügyben dolgozók bérrendezést várnak el, amely megállítja a migrációt, kiszámítható életpályát, a képzési rendszer felülvizsgálatát. Olyan feltétel rendszer kidolgozását és bevezetését, amely ágazati bérszabályozással és képzési szabályozással élhető egészségügyet eredményez. A kormányzat humánerőforrás-krízis kezelése szembe megy az ígéretekkel! Az elvonások, a terhelések az egész egészségügyi rendszert, így az egész társadalmat veszélybe sodorják. Az egészségügyben dolgozók a munkájuk során szervezetten, tervezetten, összehangoltan dolgoznak, a betegek, rászorulók érdekében. Ezt várjuk el a döntéshozóktól is! Az ígért újraélesztést, nem az utolsó kenetet!

Független Egészségügyi Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Független Egészségügyi Szakszervezet: Újraélesztés helyett, utolsó kenet?!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector