Startlaphoz Csatlakozz!

MTVA: megállapodás nélkül zárultak az egyeztetések a Központi Üzemi Tanáccsal

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. december 16. vasárnap, 16:31
A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Központi Üzemi Tanács (KÜT) nem köt vele megállapodást a csoportos létszámleépítésről.

    A médiaszolgáltatás-támogató az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az elmúlt hetekben folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban úgy fogalmaz: sajnálattal veszi tudomásul, hogy a KÜT, figyelmen kívül hagyva a munkavállalók érdekeit, továbbá megcáfolva a számos alkalommal hangsúlyozott együttműködésre és megegyezésre való törekvését, nem köt megállapodást.

    „Az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy a munkáltató volt az, aki a határidők folyamatos meghosszabbításával és az enyhítési intézkedések egyoldalú fenntartásával a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalók érdekeit nézte" - szerepel a közleményben.

    Az MTVA mindezek ellenére a korábban ígért, és a megállapodás tervezetében foglaltakat is biztosítja a leépítésben érintett munkavállalók számára - tudatták.

    Ennek értelmében eredeti terveihez képest, mintegy negyven fővel kevesebb munkavállalónak szünteti meg a munkaviszonyát. A közös megegyezésessel távozók részére plusz egyhavi távolléti díjat ítél meg; a munkaviszony megszűnésének időpontját rugalmasan kezeli; valamint tizennyolcmillió forint induló tőkével segélyalapot hoz létre az érintett munkavállalók megsegítésére, amellyel elsősorban a családos, nagycsaládos munkavállalók helyzetén igyekszik segíteni.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MTVA: megállapodás nélkül zárultak az egyeztetések a Központi Üzemi Tanáccsal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector